„A Red Bull idén versenyt fog nyerni a Hondával!” – Toro Rosso

Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen, Red Bull,
A Toro Rosso Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost biztos abban, testvércsapatuk, a Red Bull 2019-ben versenyt fog nyerni a Hondával közösen.

Az energiaital-gyárosok idén már a japán gyártó erőforrásait használják a királykategóriában, miután az elmúlt idény végén szakítottak addigi motorpartnerükkel, a Renault-val.

A Toro Rosso pedig már tavaly is Honda-motorokkal vett részt a bajnoki küzdelmekben, Franz Tost csapatfőnök pedig biztos abban, a Red Bull Racing idén képes lesz a győzelemre is.

„Elégedett vagyok a Honda fejlődésével” – mondta a szakember Barcelonában.

„Teljesítették azokat az elvárásokat, amiket velük szemben támasztottam. Meggyőződésem, hogy közelebb fognak kerülni a topcsapatokhoz, és a Red Bull versenyeket tud nyerni velük, mi pedig sokat profitálunk majd ebből az együttműködésből.”

A szakember azt mondja, a Toro Rosso is felkészültebben várhatja az új szezont, 2018-ra ugyanis meglehetősen későn született döntés arról, hogy Honda-motorokkal folytatják, ez pedig hátráltató tényező volt.

„Sokkal felkészültebbek vagyunk. Ha megnézzü az autót, azt, hogy hogyan integráltuk az erőforrást, akkor látható, hogy nagyot léptünk előre. Mérnöki szempontból komoly előrelépésről beszélünk, mert több időnk volt, és remek volt az együttműködés a Hondával, illetve a Red Bull Technology-val.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!