Friss hírek

A Red Bull ijesztőnek tartja a Mercedes erőfölényét

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ijesztőnek titulálta a Mercedes fejlődését, amit új motorjával ért el az Olasz Nagydíjon.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ijesztőnek titulálta a Mercedes fejlődését, amit új motorjával ért el az Olasz Nagydíjon.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg megkapta a Mercedes új fejlesztésű erőforrását Monzában, miután a német cégóriás felhasználta maradék hét zsetonját a szezonközi fejlesztésekhez.

A fejlesztésekben rejlő potenciál, ami már körvonalazza a jövő évi irányvonalat, már az szabadedzésen tisztán látszott, mikor a Mercedes versenyzői klasszisokkal voltak a többiek előtt.

Bár Rosberg autójában vissza kellett térni a régi fejlesztésű motorhoz, miután a hűtőrendszer miatt az új egység meghibásodott, Horner számára nem vitás, hogy komoly óriási potenciál van még a Mercedesnél.

„Ijesztőnek tűnt a helyzet pénteken, aztán valami gond volt Rosbergnél, hiszen vissza kellett térniük a régi specifikációhoz” – mondta a szakember.

„Azonban a pénteki napon óriásinak tűnt az előrelépés, ami aggodalomra adhat okot. Egy teljesen más ligában versenyeznek jelenleg.”

Horner és a Red Bull azért is aggódhat, mert a Mercedes úgy döntött, nem szállít motort nekik jövőre, így amennyiben szakítanak jelenlegi partnerükkel, a Renault-val, egyetlen lehetőségük van, mégpedig a Ferrari.

A Ferrari is módosított erőforrásain a hazai versenyére, ami az időmérőn meg is hozta a várt sikert, hiszen Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel a második illetve a harmadik helyen végzett, ám a versenyen már egyértelmű volt a Mercedes előnye.

„Egyértelmű, hogy az időmérőn közelebb voltak, mint pénteken, de a versenyen Lewis más ligában versenyzett, még a futam végén is fantasztikus köridőkre volt képes, így meggyőződésem, hogy a futam java részében csak tartotta az előnyét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!