Portugál Nagydíj

A Red Bull is tesztelne a Pirellivel

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Red Bull is tesztelne a Pirellivel

Szívesen tesztelne a Pirellivel a Forma-1-es bajnokságot jelenleg is vezető Red Bull Racing csapata – árulta el Christian Horner, a gárda első embere.


Szívesen tesztelne a Pirellivel a Forma-1-es bajnokságot jelenleg is vezető Red Bull Racing csapata – árulta el Christian Horner, a gárda első embere.

Az olasz gumigyártót az FIA Nemzetközi Bírósága nemrég megrovásban részesítette, amiért a Spanyol Nagydíjat követően a Mercedes segítségével egy 2013-as versenyautóval tesztelt. A német istálló szintén büntetést kapott, a megrovás mellett eltiltották a héten tartandó fiatalok tesztjétől.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég úgy döntött, engedélyt ad a Pirellinek arra, hogy bármilyen autót használjon tesztjein, a királykategória csapatai azonban eddig vonakodtak segíteni. A mezőny attól tart, ha valamely csapat tesztelne a Pirellivel, azzal akarva-akaratlanul előnybe kerülne.

Opció volna az is, ha a csapatok 2011-es autóikkal dolgoznának egy-egy gumiteszten, mint ahogy azt tette a Ferrari is az év korábbi szakaszában, ez azonban a Pirelli számára nem volna annyira értékes, mint egy aktuális versenygéppel lebonyolított teszt.

A Red Bull Racing mindazonáltal fontolgatja ennek lehetőségét.

„Majd meglátjuk. Ez mindenképp olyasvalami, amit meg kell vitatnunk a Pirellivel” – mondta Christian Horner csapatfőnök a Sporting Life-nak.

„Bármit is teszünk, átláthatónak kell lennie. Nem szeretnénk, hogy egyesek kiosonjanak zárt ajtók mögé, és jellegtelen sisakokat viseljenek.”

A Pirellinél úgy vélik, a csapatoknak dűlőre kellene jutniuk ebben a kérdésben.

„Az FIA a maga részéről nyitott a tesztekre, ami egy remek előrelépés” – mondta Paul Hembery, a gumigyártó motorsport-főnöke.

„Most le kell ülnünk az FIA-val, Jean Todt elnökkel, valamint Charlie Whiting versenyigazgatóval, és pontosan kideríteni, hogy mit is akarnak. Aztán oda kell állnunk a csapatfőnökök elé, és azt mondani, «nézzétek, a továbbiakban ennek így kell történnie». De ez teljesen független a Pirellitől. Bárki is jönne a sportba, ennek így kellene lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!