A Red Bull jobban tart a Mercedestől, mint a Ferraritól - F1VILÁG.HU

A Red Bull jobban tart a Mercedestől, mint a Ferraritól

HIRDETÉS
Nem a Ferraritól, hanem a Mercedestől tart leginkább a 2023-as Forma-1-es világbajnokság tekintetében a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 01, 2022 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok idén domináns teljesítménnyel szerezték meg mindkét világbajnoki címet, legfőbb kihívójuk pedig a Ferrari csapata volt. A Scuderia pazar formában kezdte a szezont, az idény előrehaladtával azonban egyre inkább lemaradt a Red Bulltól.

Az olaszok nemrég jelentették be, a csapattól 28 év után távozó Mattia Binotto helyét az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur veszi majd át. Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója szerint Binotto távozásával csak gyengülni fog a patinás maranellói istálló.

Az Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozva az osztrák szakember beszélt arról is, szerinte a Mercedes keményebbe ellenfél lesz 2023-ban.

Amikor arról kérdezték, a Ferraritól, avagy a Mercedestől tart-e leginkább, Marko így válaszolt: „Határozottan a Mercedestől. Ahogy korábban beszéltünk róla, ők a jóval stabilabb csapat. És ott van nekik [Lewis] Hamilton. Még akkor is, ha az idei szezonban visszaestek. A köridejei viszont folyamatosan azt mutatták, hogy ő a toppilóta. Egyszerűen sokkal erősebb csomagjuk van, mint a Ferrarinak.”

A 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat március 5-én rajtol majd a Bahreini Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!