A Red Bull kemény csatára számít Monacóban

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber úgy gondolja, hogy csapatának jóval nehezebb dolga lesz Monacóban, mint az elmúlt versenyen volt Barcelonában, ahol fölényes győzelmet aratott.Mark Webber úgy gondolja, hogy csapatának jóval nehezebb dolga lesz Monacóban, mint az elmúlt versenyen volt Barcelonában, ahol fölényes győzelmet aratott.

A Red Bull ausztrál versenyzője szerint a McLaren, a Ferrari, és a Mercedes sokkal közelebb lesz hozzájuk a szűk utcai pályán, de nem aggódik túlságosan, mert biztos abban, hogy az RB6 megállja majd a helyét a hercegségben.

„Nem látok okot arra, hogy ne legyünk versenyképesek ezen a pályán” – mondta Webber. „Láthatjuk, hogy a tavalyi Szingapúri Nagydíj óta szinte minden pályán versenyképesek voltunk, így már alig várom, hogy láthassam, miként teljesítünk ezen a hétvégén.”

„Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy jóval nehezebb dolgunk lesz, mint az elmúlt versenyen volt, hiszen egy kivételes eset volt, hogy közel egy másodperccel gyorsabbak voltunk mindenkinél a kvalifikáción.”

„Szerintem nem valószínű, hogy ilyen nagy különbség lesz ezen a pályán, hiszen nagyon rövid egy kör, és nem tart sok ideig körbemenni. A másik dolog pedig az, hogy általában nagyon szoros szokott leni a mezőny itt Monacóban.”

Bár a Red Bull eddig veretlen az időmérő edzésen az idei évben, és minden jel arra utal, hogy a legerősebb autóval rendelkezik a jelenlegi mezőnyben, Webber figyelmeztetett, hogy a hercegségben bármi megtörténhet, hiszen itt nem a puszta teljesítmény számít igazán.

„Ez egy teljesen más vonalvezetés, egy különleges hely. Nem Monte Carlo utcáira tervezed a forma-1-es versenygéped, hiszen egy évben csak egyszer látogatsz el ilyen típusú pályára” – magyarázta.

„Mind az autó, mind a versenyző számára komoly kihívást tartogat a pálya, és teljesen más dolgok kellenek ide, mint a többi helyszínre. Arra számítok, hogy egy nagyon szoros küzdelem lesz köztünk, a McLaren, a Ferrari, és a Mercedes között.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!