Friss hírek

A Red Bull keményen dolgozik azon, hogy megoldja az autógondokat

Nem a várakozásoknak megfelelően alakult a Red Bull Forma-1-es csapatának hétvégéje Magyarországon, a csapat így mindenképpen örülhet annak, hogy Max Verstappen a 2. helyen zárta a hungaroringi futamot.

Az osztrák istálló nagy reményekkel vágott neki az új idénynek, az azonban már Ausztriában kiderült, autója valamilyen okból kifolyólag meglehetősen kiszámíthatatlanul viselkedik.

A csapat ifjú versenyzője, Max Verstappen az F1VILÁG.HU-nak adott exkluzív interjúban a versenyhétvégét megelőzően optimistán nyilatkozott, ám már a pénteki szabadedzéseken látszott, a Red Bull továbbra is küszködik autójával.

Bár a holland végül a 2. helyen zárta a vasárnapi versenyt, Christian Horner csapatfőnök pontosan tudja, muszáj lesz megoldást találni a problémákra.

„Van némi anomália az autóval, ami nem úgy viselkedik, ahogy vártuk” – mondta Horner újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak nyilatkozva a vasárnapi verseny után.

„Rengeteg munkát fektetünk ennek megértésébe és abba, hogy megoldjuk a jövőbeli versenyekre. Szóval Verstappen felzárkózása nagyon erős volt szerintem, de a Mercedesnek rengeteg tempó van a kezében, ahogy láthattuk.”

„Azt gondolom, valami az aerodinamikában nem viselkedik megfelelően. Nyilván meg kell értenünk a dolgot, és kezelni kell. Bizonyos körülmények között az autó úgy viselkedik, ahogy várjuk. Viszont azt gondolom, rengeteg adat áll rendelkezésünkre a hétvégéről. Szóval a csapat nyilván nagyon keményen fog dolgozni azon, hogy megértse, és amilyen gyorsan csak lehet, megoldja a problémát.”

Arra a kérdésre, véleménye szerint lefaragható-e a Mercedesszel szembeni hátrány, Horner így felelt: „Jelentős a lemaradás, de attól függ, mekkora teljesítményt tudunk kihozni az RB16-osból.”

„Tudjuk, hogy megvannak az alapvető dolgok ahhoz, hogy egy jó autónk legyen, és van benne potenciál. Csak nem úgy viselkedik, ahogy a szimulációink megjósolják. Meg kell értenünk ezt, és fontos, hogy azt csinálja, amit kell. De rengeteg adatunk van, a csapat pedig keményen dolgozik azon, hogy felülkerekedjen a problémán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!