A Red Bull kérelme után büntethetik Hamiltont! - F1VILÁG.HU

A Red Bull kérelme után büntethetik Hamiltont!

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói felülvizsgálják szombati döntésüket, miszerint nem büntették meg Lewis Hamiltont a sárga zászlós jelzés figyelmen kívül hagyása miatt az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén – mindezt a Red Bull kérésére.
2020 Austrian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamiltont a kvalifikáció után idézték be a stewardok, mivel felmerült a gyanú, hogy az időmérő végén nem lassított le a csapattársa, Valtteri Bottas kicsúszása miatt meglengetett sárga zászlóknál.

Hamiltont végül nem büntették meg, a versenybírók ugyanis arra jutottak, ellentmondásos jelzéseket adtak a kicsúszás idején, az 5-ös kanyarban ugyanis sárga, a 6-os kanyar előtt pedig zöld jelzés világított a fényjelző paneleken.

A Mercedes versenyzője utolsó mért körében 1 tizedmásodperccel meg is javította addigi legjobbját, mellyel a 2. rajthelyet szerezte meg.

A döntést viszont a vasárnapi verseny előtt felülvizsgálják a stewardok a Red Bull kérésére.

„Nyilvánvalóan új bizonyítékok merültek fel a különböző kameraszögeknek köszönhetően, mi pedig csak megkértük őket, hogy vessenek rájuk egy pillantást” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Movistar TV-nek.

Úgy hírlik, Hamilton 3 rajthelyes büntetést kaphat, így csak az 5. helyről indulhat Spielbergben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!