A Red Bull kezdi elveszteni a hitét a Forma-1-ben

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz úgy gondolja, hogy a Renault gyenge teljesítménye miatt már rég nem olyan élvezetes csapata számára a Forma-1, mint egykoron volt.


A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz úgy gondolja, hogy a Renault gyenge teljesítménye miatt már rég nem olyan élvezetes csapata számára a Forma-1, mint egykoron volt.

A két cégóriás az idei évben már számos alkalommal került összetűzésbe egymással, hiszen míg a Red Bull nemtetszését fejezte ki a Renault gyengélkedő és megbízhatatlan motorjai miatt, a francia beszállító azzal vádolja az energiaital-gyárosokat, hogy viselkedésük igencsak rombolóan hat.

Mivel már számos motorcserét kellett eszközölniük a szezon során, mind Daniel Ricciardo, mind Daniil Kvyat negyedik egységét használja már, így a büntetés szinte elkerülhetetlen az évad hátralévő részében.

A négyszeres világbajnok alakulat jelenleg a konstruktőrök versenyének negyedik helyén áll, 231 ponttal lemaradva a Mercedes mögött hét futam után, és eddigi legjobb helyezése egy negyedik pozíció volt, ami messze alulmarad a várakozásoktól.

„Amellett, hogy időt és pénzt pocsékolunk, megölték az élvezetet számunkra és a motiváció is csökkent, mert a világon egyetlen versenyző vagy karosszéria sem tudja kompenzálni azt a lóerőhátrányt” – mondta Mateschitz.

„Ezen felül pedig az aerodinamikai megszorítások lehetetlenné teszik azok olyan géniuszok, mint Adrian Newey számára a szárnyalást.”

„Már a negyedik egységünket használjuk, ami azt jelenti, hogy a büntetés elkerülhetetlen. Minek kell még történnie ahhoz, hogy teljesen elveszítsük az érdeklődésünket?”

Az üzletember azt is hozzátette, hogy jövőre sem lesz más lehetőségük, mint a Renault-t választani, de már most jelezte, nem tartja kizártnak, hogy idő előtt kivonulnak a sportból, jóllehet jelenlegi szerződésük 2020-ig a Forma-1-hez köti őket.

„Természetesen van szerződésünk, hogy a Forma-1-ben leszünk” – folytatta. „Azonban mennyi csapat lépett ki a Forma-1-ből, annak ellenére, hogy szerződése volt? Senkit nem tarthatsz bent, amennyiben távozni szeretne.”

Ami pedig az ügyfélmotorokat illeti, Mateschitz elmondta, hogy számukra nem opció egy gyári csapat egységét használni, hiszen véleménye szerint ilyen feltételek mellett esélyük sem lenne arra, hogy bajnokságot nyerjenek.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!