Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Red Bull kiáll Albon mellett, minden segítséget megadnak neki

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elmondta, nagyon hisznek Alexander Albon tehetségében, és megpróbálnak mindent megtenni, hogy segítsék őt az autóhoz való alkalmazkodásban.

A Spanyol Nagydíjon Albon a 6. helyről rajtolva csupán a 8.-ként ért célba, a versenyen küszködött a gumikkal, ráadásul a Red Bull taktikája sem kedvezett neki – a csapat ugyanis a kemény keverékű abroncsokkal küldte őt pályára egy korai kiállást követően. 

„A probléma az volt, hogy Alex számára nem volt meg a megfelelő egyensúly az autóban” – magyarázta a Red Bull csapatfőnöke. „Amikor nincs meg az egyensúly mindhárom keverékű gumival, akkor nagyon gyorsan elfogynak.”

„Miután a verseny nagy százalékában turbulens levegőben autózott, hamar elfogyasztotta a gumikat. Nem tartottak sokáig az etapjaink, sem a lágyon, sem a közepesen, sem a keményen. Ez nagyon frusztráló volt számára.”

Albon teljesítménye az idei évben elmarad csapattársáétól, Max Verstappentől – a thai pilóta idei legjobb eredménye egy 4. hely, míg Verstappen 6 futamból 5 alkalommal dobogóra tudott állni

Horner elmondta, jelenleg minden segítséget megadnak Albon számára, hogy komfortosabban érezze magát az autóban, és sikerüljön kihoznia belőle a maximumot. 

„Beülünk a szimulátorba, megnézzük az adatokat, a két autó vezetési stílusát, és megkérdezzük, hogy miért sikerült Max számára többet kihozni a versenygépből” – mondta Horner. 

„Megerősítettük a garázsának mérnöki oldalát, és nagyon hiszünk Alexben. Ahogy Silverstone-ban megmutatta, megvan a képessége, hogy nagyon gyors versenyző legyen.

„Jelenleg nem minden értelmezhető számára, de meg kell próbálnunk segíteni neki. Az autót jelen pillanatban nehéz vezetni, de idővel és néhány fejlesztéssel a mi oldalunkról, sikerülhet segítenünk neki, hogy túljusson ezen.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!