A Red Bull kiállt a Ferrari csapata mellett - F1VILÁG.HU

A Red Bull kiállt a Ferrari csapata mellett

HIRDETÉS

Kiállt a Ferrari Forma-1-es alakulata mellett a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner – a szakember szerint a maranellói gárda nem vétett a szabályok ellen, amikor a Pirellivel tesztelt.


Kiállt a Ferrari Forma-1-es alakulata mellett a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner – a szakember szerint a maranellói gárda nem vétett a szabályok ellen, amikor a Pirellivel tesztelt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) péntek este jelentette be, hogy nemcsak a Mercedestől, hanem a Ferraritól is bekérte gumitesztjének részleteit.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Ferrari és a Red Bull Monacóban tett panaszt a Mercedes ellen, amiért a német istálló Barcelonában 2013-as autójával három napon át tesztelt a Pirelli felkérésére.

A Ferrari még a Bahreini Nagydíjat követően szintén együtt dolgozott a Pirellivel – ám mindezt 2011-es autójával tette, melyet tesztpilótája, Pedro de la Rosa vezetett.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Autosprint magazinnak kifejtette, a két csapat helyzete teljesen más.

„A Ferrari teljesen más helyzetben van, hiszen – bár hivatalos pilótája vezetett – nem 2013-as autóját használta” – mondta a szakember.

„A Mercedes és a Ferrari esete össze sem hasonlítható.”

Amikor a Red Bull csapatfőnökét arról kérdezték, mit vár az FIA-tól az üggyel kapcsolatban, így felelt: „Azt, hogy az ügyet gyorsan és tisztességesen kielemzik.”

Mind a Mercedes, mind a Pirelli tagadja, hogy titkolóztak volna a gumiteszt kapcsán, a Red Bull szerint azonban ez teljesen nyilvánvaló.

Hirdetés

„Ilyen az, ha nem akarod, hogy tudjanak valamiről – máskülönben bejelentették volna a nyilvánosságnak, mint ahogy minden más aktivitásuk esetén megteszik.”

A pletykák szerint a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton egy más sisakfestéssel körözött Barcelonában, hogy elkerüljék a feltűnést.

Horner élesen bírálta a Pirellit is – úgy véli, a gumigyártó is felelős a történtekért.

„A Forma-1-ben mindenkire vonatkoznak a szabályok: a csapatokra, a versenyzőkre és a beszállítókra is. A regulák rájuk is vonatkoznak!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!