A Red Bull kibekkelné az Olasz Nagydíjat - F1VILÁG.HU

A Red Bull kibekkelné az Olasz Nagydíjat

HIRDETÉS

Christian Horner tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű dolguk a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, ahol elmondása szerint idei leggyengébb versenyüket teljesíthetik, így céljuk az lesz, hogy minél kisebbet bukjanak.



A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner tisztában van azzal, hogy nagyon nem lesz könnyű dolguk a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, ahol elmondása szerint idei leggyengébb versenyüket teljesíthetik, így elsődleges céljuk az lesz, hogy minél kisebbet bukjanak.

Bár a nyári szünet előtt megrendezett Magyar Nagydíjon más ligában versenyzett, és nem volt ellenfele az RB6-nak, az elmúlt versenynek helyet adó Belgiumban – ahol többségben vannak a hosszú egyenesek – nem hogy csökkent, teljesen elfogyott az előnye.

Monza pedig még inkább a hosszú egyenesekről szól, így a Red Bullnál mindenki tisztában van azzal, hogy egy nagyon nehéz hétvége vár rájuk, ahol a McLaren és a Ferrari minden bizonnyal tarolni fog – ha csak nem lesz valami különleges esemény.

„Magyarországon egy olyan pálya fogadott minket, ami kihozta autóink minden erősségét, hiszen egy hosszú egyenesektől mentes, rengeteg kanyarral tarkított helyszín. Spában viszont nincsen sok kanyar, és nagyon hosszú egyenesekből álló szektorok vannak” – mondta Horner.

„Szingapúr jó lehet számunkra, ahogy Japán is, és Koreai is rendben lesz. Mindig is tudtuk, hogy Spa és Monza a McLaren territóriuma lesz, és az első akadályt sikeresen megléptük, hiszen Mark a második helyen végzett, így csak keveset veszítettünk. A második hely hatalmas eredmény volt számunkra.”

A Red Bull csapatfőnöke szerint most annak kell lennie a céljuknak, hogy Monzában is a lehető legjobb eredményt elérjék, és ne veszítsenek talajt ellenfeleikkel szemben, amire véleménye szerint jó esélyük van, sőt akár még a dobogóra is felállhatnak.

„Monza kétségkívül egy nagyon kemény hétvége lesz számunkra” – folytatta. „Azonban Montrealban és Valenciában is a vártnál jobban teljesítettünk az idei évben, így bármi megtörténhet.”

„Bár a belga ring nem feküdt autóinknak, Mark így is be tudta hozni autóját a második helyre, ami fantasztikus eredmény. Nagyon elégedett vagyok a hétvégén látottakkal.”

Hirdetés

„Azonban úgy gondolom, hogy Monza lesz a leggyengébb versenyünk az idei évben. Egy kis eső mindenképpen segítene, és aztán visszatérünk azokra a helyszínekre, amik fekszenek nekünk, így biztos vagyok abban, hogy visszatérünk a tengerentúli versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!