Verstappen vs. Ocon

A Red Bull kicserélte Verstappen kasztniját

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzése előtt kicserélte Max Verstappen kasztniját a Red Bull Forma-1-es csapata.

A holland versenyző 8 tizedmásodperces hátránnyal a 3. helyen zárta a pénteki edzésnapot Melbourne-ben, szombat reggel pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, a Red Bull kicserélte a túlélőcellát RB15-ös versenygépében.

Egyelőre nem tudni, mi volt a döntés oka, de állítólag a Red Bull már a pénteki edzések előtt tudott a várható cseréről.

A hétvége ezen szakaszában nem jár büntetés a túlélőcella kicseréléséért. Ha péntek reggel változtattak volna, valamelyik edzés előtt, akkor Verstappen a harmadik edzésig pályára sem gurulhatott volna.

A szabályok kimondják, ha a túlélőcellát kicserélik a csütörtöki gépátvétel után, másnapig nem lehet használni a szóban forgó autót.

Az FIA megerősítette azt is, a Haas megszegte a „kijárási tilalmat” Melbourne-ben: erre egy idényen belül két alkalommal van lehetőségük. Az amerikai istálló tagjai szombaton hajnali 2 óra 30 perc és 11 óra között a pályán tartózkodtak, mivel Romain Grosjean autójának olajszivárgását orvosolták.

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: A legjobb onboard-felvételek az Ausztrál Nagydíjról

A Mercedes győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es idény első versenye, és bár a melbourne-i idénynyitónál láttunk már jóval izgalmasabb versenyeket is, azért bőven voltak látványos momentumai az Ausztrál Nagydíjnak. A lenti lejátszó elindítása után a ’Megtekintés a Youtube-on’ feliratra kattintva megnézheted a legjobb belső kamerás felvételeket Melbourne-ből.

Friss hírek