Friss hírek

A Red Bull Kínában tovább egyeztetne a Mercedesről

A jövő hétvégi Kínai Nagydíjon tovább folytatná az egyeztetéseket a Mercedes trükkös szárnyrendszeréről a Red Bull Racing alakulata.


A jövő hétvégi Kínai Nagydíjon tovább folytatná az egyeztetéseket a Mercedes trükkös szárnyrendszeréről a Red Bull Racing alakulata.

Az osztrák gárda szeretné újra kikérni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai delegáltjának, Charlie Whitingnak véleményét, hiszen tudni akarja, a rendszer a teljes szezonban használható lesz majd, így érdemes pénz áldozni annak kifejlesztésére.

Mint ismert, a Mercedes DRS-rendszerrel összehangolt F-csatornáját az FIA Ausztráliában és Malajziában is szabályosnak minősítette, noha a Red Bull Racing, valamint a Lotus élesen tiltakozott annak használata ellen, állítása szerint ugyanis az nem felel meg a technikai szabálykönyvben foglaltaknak.

Charlie Whiting Sepangban ismét kifejtette, az FIA szerint szabályos a rendszer, így annak használata a továbbiakban is megengedett lesz majd, Sanghajban azonban a Red Bull alakulata újra szeretné kikérni a szakember véleményét, hiszen – még mielőtt komoly összegeket áldoznak a rendszer kifejlesztésére – tudni szeretnék, annak használata a szezon hátralévő részében is megengedett lesz-e.

„Charlie Whiting technikai delegált mindent figyelembe vett és volt néhány egyeztetés vele a dologgal kapcsolatban a malajziai hétvégén” – magyarázta Horner.

„Azt hiszem, szerette volna átgondolni a dolgot, és természetesen tiszteletben fogjuk tartani pozícióját akkor is, amikor Kínában világossá teszi álláspontját.”

„Ezt követően a csapatok különféle alternatívákkal kerülnek majd szembe. Vagy elfogadják, és talán megnézik, milyen lehetőségük van egy saját rendszer kifejlesztésére, de megvan a lehetőség a tiltakozásra is, ha nem értünk egyet, vagy valamely csapat nem ért egyet Charlie álláspontjával.”

„Mint az összes ehhez hasonló eszköz esetében, ezúttal is az a kérdés, milyen hatással van az autó többi részére. Természetesen biztosak vagyunk abban, hogy az élmezőny csapatainak mérnökei már azt kutatják, miképp működik a rendszer, és hogy miképp tudnák beleilleszteni saját tervezési koncepciójukba.”

„De mielőtt elkezdjük legyártani az alkatrészeket és költünk rájuk, nagyon fontos volna tudnunk, hogy igen, a rendszer használata engedélyezett lesz a szezon hátralévő részében is. Hiszen elég gyakran láthatjuk, hogy néhány technikai dolog esetében kijön egy pontosítás, amely gyakorlatilag azt az eredményt hozza, hogy az adott eszköz nem felel meg a szabályoknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!