A Red Bull kizárólag 2017-re fókuszál - F1VILÁG.HU

A Red Bull kizárólag 2017-re fókuszál

HIRDETÉS

Több más istállóhoz hasonlóan a Red Bull is már kizárólag a 2017-es versenyautó fejlesztésére fókuszál – árulta el a csapatot irányító Christian Horner.


Több más istállóhoz hasonlóan a Red Bull is már kizárólag a 2017-es versenyautó fejlesztésére fókuszál – árulta el a csapatot irányító Christian Horner.

Az osztrák istálló jelentős előrelépéseket tett az idei szezonban, ráadásul a tavaly még igencsak problémás Renault-erőforrás is sokat javult 2016-ban. A fejlődésnek köszönhetően a Red Bull év közben már megelőzte a Ferrarit is a konstruktőrök versenyében, a szezon második felében pedig további előrelépést vár.

Bár kisebb újításai még lesznek a Red Bullnak hétvégén, Szingapúrban, Christian Horner elárulta, Milton Keynes-ben már mindenki a 2017-es fejlesztéseken dolgozik.

„Kisebb fejlesztéseink lesznek Szingapúrban, de már az egész gyár 2017-re összpontosít” – mondta a szakember. „Lesznek apróbb dolgok a 2016-os autóra, de semmi jelentős.”

Az Olasz Nagydíjon a Red Bull versenyzői nem tudtak dobogós helyen végezni, Horner azonban biztos benne, a csapat jó formában lesz a hátralévő 7 versenyen.

„A szingapúri egy másmilyen pálya. Arra számítunk, hogy erősebbek leszünk” – fogalmazott. „Remélhetőleg közelebb tudunk kerülni a Ferrarihoz, és jobban meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, mint Monzában.”

„A monzai egy motorigényes pálya lassú kanyarokkal és hosszú egyenesekkel. Jobb helyzetben vagyunk, mint 12 hónapja, de még van némi lemaradásunk. Ugyanakkor tudjuk, hogy a soron következő pályák jobban fekszenek majd az autónknak. Szingapúri, Malajzia, Japán és Mexikó elméletben olyan helyszínek, ahol jók lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!