A Red Bull kizárólag 2017-re fókuszál

Több más istállóhoz hasonlóan a Red Bull is már kizárólag a 2017-es versenyautó fejlesztésére fókuszál – árulta el a csapatot irányító Christian Horner.


Több más istállóhoz hasonlóan a Red Bull is már kizárólag a 2017-es versenyautó fejlesztésére fókuszál – árulta el a csapatot irányító Christian Horner.

Az osztrák istálló jelentős előrelépéseket tett az idei szezonban, ráadásul a tavaly még igencsak problémás Renault-erőforrás is sokat javult 2016-ban. A fejlődésnek köszönhetően a Red Bull év közben már megelőzte a Ferrarit is a konstruktőrök versenyében, a szezon második felében pedig további előrelépést vár.

Bár kisebb újításai még lesznek a Red Bullnak hétvégén, Szingapúrban, Christian Horner elárulta, Milton Keynes-ben már mindenki a 2017-es fejlesztéseken dolgozik.

„Kisebb fejlesztéseink lesznek Szingapúrban, de már az egész gyár 2017-re összpontosít” – mondta a szakember. „Lesznek apróbb dolgok a 2016-os autóra, de semmi jelentős.”

Az Olasz Nagydíjon a Red Bull versenyzői nem tudtak dobogós helyen végezni, Horner azonban biztos benne, a csapat jó formában lesz a hátralévő 7 versenyen.

„A szingapúri egy másmilyen pálya. Arra számítunk, hogy erősebbek leszünk” – fogalmazott. „Remélhetőleg közelebb tudunk kerülni a Ferrarihoz, és jobban meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, mint Monzában.”

„A monzai egy motorigényes pálya lassú kanyarokkal és hosszú egyenesekkel. Jobb helyzetben vagyunk, mint 12 hónapja, de még van némi lemaradásunk. Ugyanakkor tudjuk, hogy a soron következő pályák jobban fekszenek majd az autónknak. Szingapúri, Malajzia, Japán és Mexikó elméletben olyan helyszínek, ahol jók lehetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS