Friss hírek

A Red Bull komoly javulást vár Coulthardtól

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner úgy gondolja, hogy David Coulthard dobogós helyezése a Kanadai Nagydíjon megváltás volt a skót versenyző számára, akinek éppen egy ilyen sikerre volt szüksége ahhoz, hogy kilábaljon a kezdeti nehézségekből.

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner úgy gondolja, hogy David Coulthard dobogós helyezése a Kanadai Nagydíjon megváltás volt a skót versenyző számára, akinek éppen egy ilyen sikerre volt szüksége ahhoz, hogy kilábaljon a kezdeti nehézségekből.

Coulthard számára borzalmasan kezdődött az idei évad, amit az is bizonyít, hogy egészen a montreali futamig csak csapattársa, Mark Webber szerzett pontokat a Red Bullnak.

Azonban a skót versenyző fantasztikusan ment a hétvégi Kanadai Nagydíjon, ahol kihasználva a nagyon baklövéseit, a harmadik helyre kormányozta autóját, így a 2006-os Monte-Carlói Nagydíj óta először állhatott fel a dobogóra.

Hirdetés
 

“Mind a csapat, mind David számára jól jött ez az eredmény, különösen egy ilyen nehéz évadkezdés után” – mondta Horner. “Mindig is mondtam neki, minden rendben lesz, csak koncentráljon erősen.”

“Fantasztikusan versenyzett, minden tapasztalatát elővette, és amikor kellett, keményen nyomta. A stratégiája kiváló volt, és nagyon örülök annak, hogy megszereztük idei hatodik pontszerző helyezésünket. Egy olyan versenyző, aki már 200 futamon túl van, tisztában van azzal, hogy nem jöhet ki mindig a lépés számára.”

“Voltak nehézségei, de mindvégig motivált maradt, és tisztában volt azzal is, hogy a monacói hétvégénél már nem jöhet rosszabb, ahol minden lehetséges rossz megtörtént vele. Éppen ezért nagyon fontos volt számára, hogy az azt követő versenyen pontokat szerzett, és felállhatott a dobogóra.”

Horner azt is hozzátette, nagyon fontos az idei évben, hogy mindkét versenyzőjük jól szerepeljen, mert roppant kiélezett küzdelem folyik a bajnokság negyedik pozíciójáért.

“Borzalmasan szoros a küzdelem az első három mögött, így szükségünk van arra, hogy mindkét versenyzőnk pontokat szerezzen. Mark számára rosszul sikerült a Kanadai Nagydíj, stratégiája nem működött, de David ott volt, és megmentett minket. Jelenleg négy ponttal előzzük meg a Toyotát, és a negyedik helyen állunk a konstruktőrök versenyében, de nagyon nehéz lesz ezt a pozíciót megtartani a szezon végéig.”

“A negyedik helyért többen is bejelentkeztek. Rajtunk kívül a Williams, a Toyota, és a Renault is ezért a pozícióért küzd. Éppen ezért nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy a fejlesztésekkel megtarthassuk előnyünket riválisaikkal szemben. Nincs könnyű dolgunk, ugyanis amellett, hogy idei autónkat is folyamatosan fejleszteni kell, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő szabálymódosítások miatt már a 2009-es versenygépre is oda kell figyelnünk” – tette hozzá Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!