Friss hírek

A Red Bull különleges turbófeltöltője lehet a kulcs Ausztriában

A Forma-1 soron következő versenyhétvégéjére nagy elvárásokkal érkezik a Red Bull istállója, hiszen a spielbergi Osztrák Nagydíj az istálló egyik legjobb pályájának számít. Helmut Marko elmondta, miért fekszik ennyire jól az autójuknak a helyszín.

Nincs megállás az F1 menetrendjében, a múlt hétvégi Brit Nagydíjat rögtön az Osztrák Nagydíj követi, ráadásul a sprintfutamos formátummal. A tengerszint felett több mint 600 méterre fekvő gyors, kanyargós, emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított vonalvezetésen évről évre kiválóan teljesít Max Verstappen és a Red Bull, így az alakulat természetesen nagy elvárásokkal érkezik a hazai futamára. Helmut Marko elárulta, mi a kulcsa a jó szereplésnek, és arra is visszaemlékezett, 2019-ben ezen a pályán szerezték az első közös futamgyőzelmüket a Hondával.

„A motor miatt” – magyarázta a Red Bull kimagasló itteni formáját. „Plusz a Hondának van egy különleges turbófeltöltője, ami a magasan fekvő pályákon rendelkezik egy apró, de jelentős előnnyel. Ez is fontos szerepet játszik. Itt ünnepeltük az első futamgyőzelmünket a Hondával, és ez sorsdöntőnek bizonyult az együttműködésünket tekintve, amire 2025-ig építhetünk.”

Hirdetés
 

A Red Bull tavalyi nagy ellenfele, a Mercedes a múlt hétvégi fordulón javuló formát mutatott, aminek köszönhetően a futam végén Lewis Hamilton Sergio Perezzel is képes volt felvenni a harcot, és végül a harmadik helyen ért célba. Marko ennek ellenére Ausztriában nem tart a Mercedestől, szerinte a pálya nem fog kedvezni az Ezüst Nyilaknak.

„Arra számítok, hogy ez is egy nehéz pálya lesz a Mercedes számára. Meg kell emelni az autójukat, ami nem probléma, csak lassabbak lesznek. A nehézséget az jelenti, hogy vannak nagyon gyors és nagyon szűk kanyarok, valamint kétszer kell bőven 300 km/órás sebességről fékezni, így kulcsfontosságú megtalálni a mechanikai és az aerodinamikai tapadás közötti egyensúlyt. De ahogy már mondtam, Max tartja itt a rekordot négy futamgyőzelemmel, ráadásul most különösen motivált. A holland szurkolók jelenlétét is figyelembe a helyzet… felvillanyozó” – magyarázta az istálló tanácsadója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!