A Red Bull legyőzése a Haas célja

Fotó: Haas F1 Team
Haas F1 Team Rich Energy livery
A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner szerint új főszponzoruk, a Rich Energy nagyon is jól teszi, hogy a Red Bull legyőzését tűzi ki célul.

Az amerikai istálló csütörtökön mutatta be 2019-es versenyautóját a nagyközönségnek, melynek fényezése az új névadó támogató, a Rich Energy nevű energiaital-gyártó kérésére arany-fekete lett.

A vállalat ügyvezetője, Williams Storey a bemutatón elárulta, arra törekszenek, hogy a pályán, illetve az üzleti világban is felülkerekedjenek a Red Bullon.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke pedig azt mondja, nagyon is helyénvaló, hogy ilyen komoly célokat tűznek ki maguk elé.

„Azt gondolom, hogy keményen kell próbálkozni” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Ha nincsenek céljaid, soha nem érsz el semmit. A pályán kívüli világgal kapcsolatban nem tudom, arról William többet tud mondani, hiszen nem vagyok szakértője az energiaitaloknak. De kétségkívül ez egy ambíció.”

„A Red Bull nagyon jó a versenyzésben. De soha nem tudhatjuk. Tavaly szerintem a miénk volt a negyedik leggyorsabb autó, és végül az ötödik helyen végeztünk. Szóval a következő csapat előttünk a Red Bull volt. Úgyhogy próbálkozhatunk.”

„Hogy elérjük-e, vagy sem, azt nem tudom, de ha nem próbálod meg, biztosan nem fog összejönni. Miért csinálja az ember, ha nem teszi magasra a mércét?”

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen hozzátette: „Szerintem nagyszerű, ha ilyen komolyak a célok.”

„Hallhattuk, ahogy William azt mondja, le akarja gyűrni a Red Bullt. Egy olyan vállalatot indított, mely közvetlen vetélytárs a Forma-1 világán kívül, szóval a sikerhez kellenek az ilyen ambíciók. Semmi gond nincs ezzel.”

Magnussen mindazonáltal azt mondja, butaság volna azt gondolni, hogy rögtön legyőzhetik a Red Bullt.

„Kétlem, hogy idén ez sikerül, de nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. Változnak a szabályok, talán lesz költségvetési plafon is, szóval ki tudja, mi lesz? Nem lehet megmondani, mi lehetséges, de ha nem hiszel benne, biztosan nem jön össze.”

Habár a Rich Energy-vel kapcsolatban sok szkeptikus vélemény látott napvilágot, mióta bejelentették, hogy a vállalat lesz a Haas főszponzora, az ügyvezető biztos a sikerben.

„Szerintem már most lenyomtuk őket: szebb autónk van!” – mondta nevetve.

„Nagyon gyorsan terjeszkedünk, rengeteg üzletet elhappolunk előlük. Európa néhány legnagyobb disztribútora már leépíti a Red Bullt, és szerintem az eredményeink magukért beszélnek majd. Az F1 egy csodás platform számunkra. Örömmel dolgozunk a Haasszal, és hosszú távra tervezünk velük.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS