A Red Bull lemásolta a Ferrari tükreit - F1VILÁG.HU

A Red Bull lemásolta a Ferrari tükreit

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Lemásolta a Ferrari által először használt speciális visszapillantó tükröket a Red Bull Forma-1-es csapata – a cél, hogy növeljék autóik végsebességét a spa-francorchampsi pálya hosszú egyeneseiben.

Ezt a megoldást a Ferrari már jó ideje alkalmazza sikerrel, most pedig úgy tűnik, a Red Bull is beveti azt élesben. A tervezés lényege, hogy a tükör belsejében kvázi egy csatornát tudnak létrehozni a mérnökök, melynek segítéségével hatékonyabban kezelhetik az autó körüli légáramlatokat.

A tükrök általában interferenciát okoznak az F1-es autókon, és növelik a légellenállást, a csapatok pedig mindent megtesznek azért, hogy minimalizálják az autó többi részén keltett zavarokat.

Fotó: Auto Motor und Sport

A Ferrari már a szezon elején alkalmazta ezt a fajta tükörtervezést, míg a Red Bull testvércsapata, a Toro Rosso a Brit Nagydíjon vetette be először.

A Red Bull emellett egy agresszív, alacsony leszorítóerejű hátsó szárnyat is bevetni készül Spában. Az istállónál azt remélik, az új elemeknek köszönhetően minimalizálni tudják majd végsebességbeli hátrányukat riválisaikkal szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!