A Red Bull leszögezte, Gasly nem lesz Alonso utódja - F1VILÁG.HU

A Red Bull leszögezte, Gasly nem lesz Alonso utódja

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko leszögezte, Pierre Gasly szerződésében nincs olyan záradék, mely lehetővé tenné, hogy 2023-ban Fernando Alonso utódjaként az Alpine pilótája legyen.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage prior to the F1 Grand Prix of Austria Sprint at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A francia pilótával nemrégiben hosszabbított szerződést jelenlegi csapatával, az AlphaTaurival, a Magyar Nagydíjon azon beindult a pilótakeringő azzal, hogy Sebastian Vettel bejelentette, a szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását.

A hungaroringi hétvégét követően érkezett az újabb bombahír: a négyszeres világbajnokot Fernando Alonso váltja majd az Aston Martinnál, és egy idei úgy tűnt, a spanyol autójába Oscar Piastri pattanhat majd be. Az Alpine bejelentése után azonban a fiatal ausztrál leszögezte, biztosan nem szerződik a francia csapathoz, ennek pedig legfőbb oka, hogy szerződést kötött a McLarennel, ahol várhatóan Daniel Ricciardo helyét veheti át 2023-ban.

Egyelőre nem világos tehát, hogy Alonso helyét ki veszi majd át az Alpine-nál jövőre, az azonban biztos, hogy Pierre Gaslynak nem jut szerep az idei pilótapiacon.

„Nincs kilépési záradék a szerződésében” – mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a német Sport 1 televíziónak. „Nem volt a nyári szünet előtt, és nem lesz a nyári szünet után sem.”

Az AlphaTauri csapatát irányító Franz Tost ugyancsak kizárta annak lehetőségét, hogy Gasly távozik a Red Bull családjából.

„Semmi értelme nem lenne a Red Bull szempontjából, ha elengednék Pierre-t” – mondta. „Ha egy Red Bull pilóta esetleg elhasal, nincs más megfelelő pilóta, aki beugorhatna. Csak Gasly lenne képes rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!