Friss hírek

A Red Bull magyarázatot akar az új szabályra

A Red Bull Racing vezetése már most jelezte, hogy meg fogja kérdőjelezni a jövő hónapban bevezetésre kerülő új szabályok létjogosultságát, mikor a csapatok a héten összeülnek Londonban.


A Red Bull Racing vezetése már most jelezte, hogy meg fogja kérdőjelezni a jövő hónapban bevezetésre kerülő új szabályok létjogosultságát, mikor a csapatok a héten összeülnek Londonban.

Az FIA már a hétvégén jelezte, hogy a jövő hónapban megrendezésre kerülő Brit Nagydíjtól betiltja, hogy kipufogógázokkal áramoltassák a diffúzort, mikor a versenyző nem áll a gázpedálon.

Egyes csapatok már most megkezdték a munkát azon, hogy miként tudnák a legkevesebbet veszíteni a változás miatt, és miként kellene változtatni a motor beállítását, hogy csak minimális teljesítményt bukjanak az új szabály bevezetésével.

Sokan úgy gondolják, hogy a jelenlegi éllovas, a Red Bull Racing veszíthet a legtöbbet ezen, hiszen ők fejlesztették ki a rendszert még a tavalyi évben, így náluk a leghatékonyabb az elrendezés, így nem csoda, hogy az energiaital-gyárosok kapálóznak a legjobban.

„Két dolog is van” – mondta a Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner az Autosportnak.

„Az egyik a hatása ennek, ami kétségkívül ránk is kihatással lesz, vagy kevésbé, vagy jobban, mint a többiekre. Azonban a másik a mechanizmus, és a technikai direktíva megismerése. Kétségkívül ezen lesz a fő hangsúly a Technikai Munkacsoport következő ülésén.”

„Vannak bizonyos kérdések, amit meg akarunk kérdezni a technikai direktíváról, amit meg kell vitatnunk és tisztáznunk kell.”

Az FIA azzal magyarázza a tiltást, hogy az aerodinamikai szabályok egyértelműen kimondják, hogy a versenyző nem lehet befolyással az autó aerodinamikájára, így kipufogógázok nem áramoltathatók keresztül a diffúzoron, mikor a pilóta nem áll a gázpedálon.

Bár a legtöbben nem tudják, milyen kihatása lesz a tiltásnak, a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint komoly változást hoz a történet, és a szezon második felében egy új bajnokságot láthatunk a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!