A Red Bull még most sem tudja, mi siklott félre Szingapúrban - F1VILÁG.HU

A Red Bull még most sem tudja, mi siklott félre Szingapúrban

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko elismerte, még most sem tudják, miért teljesítettek olyan gyengén a bő egy héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíjon.

Az energiaital-gyárosok Max Verstappen révén domináns győzelmet arattak, mellyel bebiztosították a konstruktőri világbajnoki címet 2023-ban. A Red Bull jó formában tért vissza a pályára – alig egy héttel azt követően, hogy Szingapúrban a szezon legrosszabb versenyét futotta. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a futam leintése után Verstappent méltatta, aki a rajtnál szépen visszaverte a McLarenek támadásait, majd simán megnyerte a versenyt.

„Újabb hihetetlen versenyt futott. Igaz, hogy a rajtja nem sikerült a legjobban, de remekül kontrollálni tudta a McLareneket, ami után meglehetősen simán fejezte be a versenyt” – magyarázta a szakember a Viaplaynek.

„Szingapúr után nagyon motivált volt. El kell ismernem, hogy még mindig nem tudjuk, mi ment félre ott. De bizonyítottuk, hogy egy incidens volt. Várjuk már a szezon hátralévő részét.”

A konstruktőri vb-cím bebiztosításával kapcsolatban Marko hozzátette: „Remek, hogy itt történt ez meg. A Honda gyára mindössze néhány kilométerre van innen.”

Miközben Verstappen remekelt, Sergio Perez katasztrofálisan szerepelt, végül nem is ért célba Japánban.

„Balszerencsés napja volt, ami a szabadedzésekből fakadt” – mondta ezzel kapcsolatban Marko. „Nem tudta tartani Max tempóját, a versenyen pedig minden balul sült el. De meggyőződésünk, hogy erős formában tér majd vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!