Friss hírek

A Red Bull még nem gondolkodik az Osztrák Nagydíj halasztásán

A Forma-1-es Osztrák Nagydíjat szervező Red Bull jelen állás szerint nem tervezi, hogy elhalasztja a július elejére tervezett versenyt.

Hétfőn az Azeri Nagydíj szervezői jelentették be, nem tartják meg a június 7-re tervezett bakui versenyt, így már nyolcra nőtt azon F1-es futamok száma, melyeket törölni vagy halasztani kellett.

A Forma-1 vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy összeállítson egy új versenynaptárat a 2020-as évre – mindezt úgy, hogy megjósolni sem tudja, miképp alakul a koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az Österreich című lapnak nyilatkozva nemrég azt mondta, ők egyelőre nem tervezik az Osztrák Nagydíj elhalasztását.

„A marketingtevékenységünk május közepén kezdődik, tartjuk a terveinket” – mondta a szakember, majd hozzátette, a 2021-es szabályok bevezetésének elhalasztását jó ötletnek tartja.

„Van értelme. Minden csapat bevételkieséssel fog szembenézni. 5 verseny törlése esetén ez 100 millió eurós veszteség. Legalább most stabilak maradnak a szabályok. Ha befagyasztjuk őket, a költségek jelentősen csökkennek, a szabályváltozás pedig a költségvetési plafon hatálya alatt történik majd meg.”

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz eközben jelezte, a Red Bull Ring egyetlen munkavállalótól sem fog megválni, és a járvány idejére is teljes fizetést kapnak.

„Senki sem számított ilyen forgatókönyvre, ennyi gazdasági következményre” – mondta Marko.

„Nem tudom elképzelni, hogy a gazdaság sokáig kitart, hiába a mentőcsomagok. A koronavírus megmutatta, milyen drasztikusan érzékeny a gazdasági rendszerünk a globalizációval szemben.”

Marko egyébként korábban azt mondta, túlreagálja a világ a koronavírussal kapcsolatos helyzetet, most azonban már belátja, nem mindenben volt igaza.

Ettől függetlenül azt mondja: „A parkban figyelmeztetik az embereket, ha két másik ember mellett állnak, de a szupermarketben az emberek valósággal harcolnak a termékekért. Őrület.”

A Red Bull tanácsadója egyébként 76 éves, tehát a veszélyeztetettebbek közé tartozik, ennek ellenére nem fél.

„Nem félek. Ha túléltem a dubaji repteret, ahol az emberek köhögnek és tüsszentenek zárt térben, akkor az úgynevezett magas kockázatú csoport tagjaként nem fogom engedni, hogy az életem teljesen korlátozódjon. Remek formában vagyok.”

„Remélem, hogy húsvét után a helyzet jelentősen javul majd, és az élet visszazökken majd a normális kerékvágásba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!