A Red Bull még nem mondott le a bajnoki címről - F1VILÁG.HU

A Red Bull még nem mondott le a bajnoki címről

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, hogy versenyzőiknek még minden esélyük megvan arra, hogy befogják a listavezető Jenson Buttont, és harcba szálljanak a bajnoki címért az idei évben az F1-ben.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, hogy versenyzőiknek még minden esélyük megvan arra, hogy befogják a listavezető Jenson Buttont, és harcba szálljanak a bajnoki címért az idei évben az F1-ben.

Button idei ötödik futamgyőzelmét aratta a hétvégi Monacói Nagydíjon, mellyel 28 pontra növelte előnyét a bajnokság harmadik helyén álló Sebastian Vettellel szemben, aki falnak csapta autóját, és egyetlen pontot sem szerzett a hercegségben.

A Brawn istálló is magabiztosan vezet a konstruktőrök versenyében, hiszen idei harmadik kettős győzelmével immáron 43.5 pont az előnye a második helyen álló Red Bull Racinggel szemben.

Mindezek ellenére Horner úgy gondolja, hogy csapatának még minden esélye megvan a végső győzelemre, és a monacói futamon mutatott teljesítményük nem tükrözi valós erejüket, hiszen a gyorsabb pályákon jobb teljesítményre lesznek majd képes, és ismét felvehetik a versenyt az élmezőnnyel.

“Úgy gondolom, hogy mindig is tisztában voltunk azzal, hogy ez a pálya nem fog úgy feküdni versenyutóinknak, és ez be is igazolódott ezen a hétvégén” – mondta a szakember. “A Brawn mindig is jól ment az ilyen típusú pályákon, és a Ferrari egyértelműen hatalmasat fejlődött az elmúlt versenyek alatt.”

“Szóval érdekes lesz majd megnézni, miként alakulnak a dolgok Isztambulban és Silverstone-ban. Elviekben a következő két pálya feküdni fog autóinknak. Azonban még nagyon a szezon elején vagyunk.”

“A Brawn magabiztosan vezeti a konstruktőri és az egyéni bajnokságot, azonban elég, ha csak néhány gyengébb versenyt teljesít Jenson, miközben Sebastian és Mark jól szerepel, máris fordulhat a helyzet, és versenyzőink ismét partiban lehetnek velük a vb-címért folytatott küzdelemben.”

A Red Bull a hétvégén vetette be először dupla diffúzorát, ami látszólag nem javított az autó teljesítményén, azonban Horner elmondta, hogy hosszú távon kijöhet az új elemben rejlő hatalmas potenciál.

“A srácok nagyon sokat dolgoztak a garázsban a hátvége folyamán, és nem sokat aludtak a hercegségben, nem is beszélve a gyárban dolgozókról, akik szintén éjt nappallá téve azon voltak, hogy minden rendben legyen. Azonban az új elem használatával javult az autó aerodinamikai hatékonysága” – magyarázta a csapatvezető.

Horner továbbá azt is elmondta, hogy egy cseppet sem volt meglepődve azon, hogy a Ferrari volt a Brawn legnagyobb ellenfele Monacóban, ám hozzátette, ha Webber nem veszít annyi időt a forgalom miatt, érzése szerint megverhették volna az olaszokat.

Hirdetés

“Rengeteg pontot szereztek a hétvégén” – mondta. “Már Barcelonában is voltak jelei annak, hogy feltámadtak, és most ez a 11 pont, amit a hercegségben szereztek, nagyon jó eredmény számukra.”

“Azonban nagyon keményen hajtjuk őket. Ha nem ragadunk be Kovalainen mögé, az utolsó kiállások alkalmával valószínűleg eléjük kerülhettünk volna. Autójuk, és a KERS nagyon jól muzsikált a szűk utcai ringen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!