Friss hírek

A Red Bull még nem tudja, hogy Verstappen motorja túlélte-e a balesetet

Továbbra sem tudja még a Red Bull, hogy Max Verstappen használni tudja-e majd azt a Honda-motort, mellyel a Brit Nagydíjon balesetet szenvedett.

A holland versenyző Lewis Hamiltonnal ütközött össze Silverstone-ban, a baleset során pedig versenyautója totálkárosra tört. Verstappen a minap úgy nyilatkozott, nem akar részt venni az esettel kapcsolatos médiafelhajtásban, és mindent megtesz azért, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon győzelemmel vágjon vissza.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko elárulta, a fiatal pilóta gőzerővel készül a hungaroringi hétvégére, és remek formában van a történtek ellenére.

„Attól féltem, hogy egy kicsit több időt vesz majd időbe, mire Max a komoly baleset után ismét ereje teljében lesz. Szóval ez remek hír” – mondta a szakember a német Sport 1 televíziónak.

A Red Bull tanácsadója hozzátette, Verstappen „fair” módon, a pályán fog majd válaszolni a Silverstone-ban történtekre.

„Nincsenek benne revánssal kapcsolatos gondolatok” – magyarázta Marko, aki beszélt arról is, a Red Bull rendelkezésére állnak olyan adatok, melyek egyértelműen bizonyítják Hamilton vétkességét. Valószínűleg a Red Bull erre alapozta azt is, hogy a baleset felülvizsgálatát kérte az FIA-tól, mert túl enyhének tartják azt a 10 másodperces büntetést, amit Hamilton kapott Silverstone-ban.

„Vannak adataink, melyek a mi álláspontunkat támasztják alá. De szabad szemmel is látszott, hogy mi történt. Hamilton egyértelműen hátrébb volt, és mérföldekkel a kanyar csúcspontjától…”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég elárulta, a Red Bullnak mintegy 550 millió forintos kára keletkezett a baleset után. Helmut Marko azt mondja, új kasztnit kell építeniük, a Honda-motorjáról viszont még nincs döntés.

„A régi váznak annyi. A motor még a Hondánál van Japánban. Nem tudják még megmondani, hogy használhatjuk-e újra. Ha nem, akkor rajtbüntetés várhat majd ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!