Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Red Bull még várt volna Gasly előléptetésével

Nem szerette volna ilyen korán mélyvízbe dobni Pierre Gally-t a Red Bull, Daniel Ricciardo váratlan távozása azonban végül erre késztette az energiaital-gyárosokat.

Nem szerette volna ilyen korán mélyvízbe dobni Pierre Gally-t a Red Bull, Daniel Ricciardo váratlan távozása azonban végül erre késztette az energiaital-gyárosokat.

Ricciardo nyáron jelentette be, 2019-ben a Renault színeiben folytatja pályafutását, a Red Bull pedig úgy döntött, helyét Gasly veheti át, aki 2018-ban első teljes évét teljesítette a Forma-1-ben.

Bár a francia tehetség meggyőző teljesítményt nyújtott, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, ideálisabb lett volna, ha még egy darabig testvércsapatuknál fejlődhet.

„Azt gondolom, Pierre egy nagyon gyors versenyző, és rajtunk múlik, hogy adunk-e neki egy kis időt, hogy felvegye a tempót” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„A Red Bullhoz való előléptetése gyorsabban megtörténik, mint eredetileg szerettük volna, szóval Max [Verstappen] sokkal inkább dolgozik majd a tapasztalt versenyző szerepében, Pierrenek pedig egy nagyon versenyképes csapattárs ellen kell boldogulnia.”

Horner tudja, a francia tehetségnek nem lesz egyszerű dolga 2019-ben a Verstappen elleni küzdelemben, de pontosan tudja, mit kell tennie.

„Nem lesz egyszerű. Természetesen nem. De tudja, hogy mit várunk tőle. Ami azt illeti, a csapat számára azért ez egy egyszerűbb forgatókönyv, mint a korábbi években, amikor egyértelmű különbség volt a két versenyzőnk tapasztalata, és ezáltal az elvárások között is.”

A Red Bull főnöke hozzátette, meggyőződése, hogy Verstappen élete formáját nyújtja majd idén.

„Az ember mindig tanul, ő pedig még egy nagyon fiatal versenyző. Azt gondolom, hogy amit eddig láttunk, hogy minden versenyző hibázik. Láthattuk tavaly, hogy még a tapasztalt pilóták is. És szerintem ő egyre tapasztaltabbá válik, a megszerzett tapasztalatot pedig rendkívül jól alkalmazza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!