A Red Bull megerősítette, Ricciardo idén tesztelhet a csapattal - F1VILÁG.HU

A Red Bull megerősítette, Ricciardo idén tesztelhet a csapattal

Christian Horner csapatfőnök abban bízik, Daniel Ricciardo a Red Bullnál képes lesz visszaszerezni a régi varázsát. Ennek érdekében már idén versenyautóba ültetik őt.

Daniel Ricciardo négy év „útkeresést” követően visszatért ahhoz a Red Bull istállóhoz, amit nem túlzás az ausztrál versenyző második családjának nevezni. A két fél már a pilóta F1-es debütálásakor is szoros kapcsolatban állt, hiszen Ricciardo 2011-ben a Red Bull segítségével kapott ülést a HRT csapatánál. Onnan előbb az energiaitalosok fiókcsapatának számító Toro Rossóhoz, majd később magához a Red Bullhoz vezetett az útja, ahol többek között hét futamgyőzelmet és három pole-pozíciót szerzett. 2019-től négy éven át jártaz F1-es középmezőny rögös útját, ahonnan idén tért vissza a gyökereihez. Christian Horner elárulta, örömmel látja őt újra a csapatnál.

„Jó újra kékben látni és a csapatnál tudni őt. Gyorsan belevetette magát a dolgok közepébe. Minden megbeszélésen jelen van és keményen dolgozik a szimulátorban, ahol a versenyhétvégék menetét segíti és a fejlesztésekben is részt vesz. Pozitív kisugárzása van, és jó látni, hogy visszaszerzi a régi varázsát. Jó hatással van a környezetére.”

 

Horner az interjú közben hintette el, hogy a Red Bull idén tesztlehetőséget ad neki az idei autóval. A helyszín és a dátum egyelőre ismeretlen.

Bár jelenleg nem versenyez, mégis ő számít az egyik legnépszerűbb pilótának a mezőnyben. Remélhetőleg visszatér a sport iránti szeretete. A szezon későbbi szakaszában tesztelni fogunk vele. Meglátjuk, ez hogyan alakul. Szerintem új élmények érik. Magához ragadta az új szerepét.”

Arra a kérdésre, hogy Max Versteppan vagy Sergio Perez esetleges kiesése pótolható-e Ricciardóval, Horner az alábbit reagálta.

„Úgy fogalmaznék, tíz percre lenne szüksége ahhoz, hogy készen álljon! Jó formában tartja magát. Szerintem keményen edz, így készen áll az esetleges lehetőségre” – árulta el a Red Bull csapatvezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull megerősítette, Ricciardo idén tesztelhet a csapattal
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!