A Red Bull megerősítette, voltak egyeztetéseik a McLarennel - F1VILÁG.HU

A Red Bull megerősítette, voltak egyeztetéseik a McLarennel

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner megerősítette, voltak egyeztetések köztük és a McLaren között arra vonatkozóan, hogy 2026-tól ők szállíthatják a V6-os erőforrásokat a brit istállónak.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 03: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner attends the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 03, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A McLaren jelenleg a Mercedes motorjait használja a Forma-1-ben, megállapodásuk pedig 2025 végén jár le – közvetlenül azt megelőzően, hogy 2026-ban bevezetik az új motorszabályokat a száguldó cirkuszban. Nemrég terjedt el annak a híre a sajtóban, hogy a wokingiak kezdeti egyeztetéseket folytattak a Red Bull-lal – mely 2026-tól maga is motorgyártóvá válik.

A Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert Bahrienben természetesen megkérdezték arról, mi igaz abból, hogy a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown nemrég ellátogatott a csapat Milton Keynes-i gyárába, ahol nemrég saját motorközpontjukat is felépítették.

„Mivel 2026-ban motorgyártók leszünk, elkerülhetetlenül vannak egyeztetések esetleges beszállítói megállapodások kapcsán” – mondta Horner. „Egyszerűen természetes, hogy egyeztetünk lehetséges vásárlókkal.”

A McLaren nemrég kinevezett csapatfőnöke, Andrea Stella diplomatikusan arról beszélt, nagyon elégedettek a Mercedesszel, ugyanakkor nem kell meglepődni azon, ha feltérképezik lehetőségeiket.

„Szolid partnerségünk van a Mercedesszel. Ugyanakkor viszont nyilvánvaló, hogy a továbbiakat illetően szeretnénk megérteni, mik az elérhető opciók” – magyarázta. „Ez teljesen természetes, nem kellene, hogy meglepetés legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!