Friss hírek

A Red Bull megerősítette, voltak egyeztetéseik a McLarennel

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner megerősítette, voltak egyeztetések köztük és a McLaren között arra vonatkozóan, hogy 2026-tól ők szállíthatják a V6-os erőforrásokat a brit istállónak.

A McLaren jelenleg a Mercedes motorjait használja a Forma-1-ben, megállapodásuk pedig 2025 végén jár le – közvetlenül azt megelőzően, hogy 2026-ban bevezetik az új motorszabályokat a száguldó cirkuszban. Nemrég terjedt el annak a híre a sajtóban, hogy a wokingiak kezdeti egyeztetéseket folytattak a Red Bull-lal – mely 2026-tól maga is motorgyártóvá válik.

A Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert Bahrienben természetesen megkérdezték arról, mi igaz abból, hogy a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown nemrég ellátogatott a csapat Milton Keynes-i gyárába, ahol nemrég saját motorközpontjukat is felépítették.

Hirdetés
 

„Mivel 2026-ban motorgyártók leszünk, elkerülhetetlenül vannak egyeztetések esetleges beszállítói megállapodások kapcsán” – mondta Horner. „Egyszerűen természetes, hogy egyeztetünk lehetséges vásárlókkal.”

A McLaren nemrég kinevezett csapatfőnöke, Andrea Stella diplomatikusan arról beszélt, nagyon elégedettek a Mercedesszel, ugyanakkor nem kell meglepődni azon, ha feltérképezik lehetőségeiket.

„Szolid partnerségünk van a Mercedesszel. Ugyanakkor viszont nyilvánvaló, hogy a továbbiakat illetően szeretnénk megérteni, mik az elérhető opciók” – magyarázta. „Ez teljesen természetes, nem kellene, hogy meglepetés legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!