A Red Bull meglépheti a Verstappen-Kvyat helycserét - F1VILÁG.HU

A Red Bull meglépheti a Verstappen-Kvyat helycserét

HIRDETÉS

Azt követően, hogy borzalmasan teljesített hazai versenyén, az Orosz Nagydíjon, egyes hírek szerint nem kizárt, hogy Daniil Kvyat már a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon helyet cserél Max Verstappennel.



Azt követően, hogy borzalmasan teljesített hazai versenyén, az Orosz Nagydíjon, egyes hírek szerint nem kizárt, hogy Daniil Kvyat már a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon helyet cserél Max Verstappennel és a Toro Rossónál folytatja karrierjét a Forma-1-ben.

Az energiaital-gyárosok egyelőre még nem tudják, mi tévők legyenek, vizsgálják a helyzetet, hogy mit kellene tenniük Kvyattal, aki kétszer is ütközött Sebastian Vettellel az Orosz Nagydíj első körében, ami nem csak a Ferrari német versenyzőjének, hanem csapattársa, Daniel Ricciardo versenyét is tönkre tette.

A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko egyre frusztráltabb, főként, hogy csapata immáron 19 pontos lemaradásban van a nagy rivális Ferrarival szemben a konstruktőrök versenyében, és nem engedheti meg magának, hogy a különbség tovább nőjön.

Marko azt is elmondta, hogy a csapat beszélni fog Kvyattal a történtekről, ám azt egyelőre nem tudni, hogy ez az elbeszélgetés megtörtént-e, ahogy azt sem, hogy mik a következő lépések, jóllehet egyesek azt prognosztizálják, hogy az orosz versenyző a kiscsapat, a Toro Rossónál folytatja.

Mindez lehetőséget adna Kvyat számára, hogy visszaszerezze magabiztosságát, miközben a Red Bull is kipróbálhatná az eddig fantasztikusan teljesítő Verstappent a nagy csapatban, hogy az ifjú titán miként teljesít nagyobb nyomás alatt.

A Red Bull egyértelműen nem szeretné, ha Kvyat karrierje derékba törne, hiszen nem kevés pénzt tett bele, azonban valamit lépnie kell, mert az orosz pilóta az utóbbi időben túl sok hibát vét, ami hátrányos helyzetbe hozza a csapatot.

Megbízható források szerint a Red Bull még kivár, és megnézi, miként teljesít Kvyat a jövő hétvégén Barcelonában, ám Verstappent már beülteti a nagycsapat autójába a futam utáni teszten, hogy felkészítse a váltásra.

Mások viszont úgy vélik, hogy a helycserét az energiaital-gyárosok már a jövő héten bejelentik, azonnali hatállyal.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!