Friss hírek

A Red Bull megnehezítené a Mercedes életét a Portugál Nagydíjon

Szoros versenyben bízik a Red Bull Forma-1-es csapata a Portugál Nagydíjon, és remélik, a 2. sorból rajtolva is felvehetik a versenyt a Mercedes autóival.

Felemás érzésekkel zárult a Red Bull szombati időmérője, miután Max Verstappen akár a pole pozíciót is megszerezhette volna, ám pályaelhagyás miatt elvették leggyorsabb körét. Az energiaital-gyárosok így csupán a 3. és 4. rajthelyeket szerezték meg a Mercedesek mögött, azonban a versenyre nagy reményekkel érkeznek. 

„Nehéz időmérő volt, különösen a nagyon szeles körülmények miatt, de mindkét versenyzőnk a közepes abroncsokkal jutott tovább a Q3-ba, ami jobb stratégiai opciókat ad számunkra a versenyre, ahol a második sorból rajtolunk majd” – nyilatkozta a csapatfőnök, Christian Horner. 

„Max első köre a Q3-ban elég gyors volt a pole-hoz, de sajnos ezt a kört törölték, mert egy széllökés miatt a 4-es kanyarban milliméterekkel elhagyta a pályát. A második és utolsó körét aztán befolyásolta a forgalom, szóval ez egy bosszantó harmadik hely volt számára.”

Perez ugyan nem volt elégedett saját teljesítményével, a Red Bull örül az eredményének: a mexikói pilóta csapattársa mellől, a 4. rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását a Portugál Nagydíjon. 

Checo jól teljesített, miután a Q1-ben volt egy kis ijedelem, amikor meglátogatta a kavicságyat, de a negyedik helyen zárt Max mellett” – nyilatkozta Horner. 

„Remélhetőleg mindkét autó jól rajtol majd és tiszta versenyünk lesz, így megnehezíthetjük a Mercedes életét az élen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!