A Red Bull megszabadulna a szélcsatornától is

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint a szélcsatorna használatának betiltását is fontolóra kellene venni a nagy költségcsökkentések jegyében.


A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint a szélcsatorna használatának betiltását is fontolóra kellene venni a nagy költségcsökkentések jegyében.

A száguldó cirkuszban évek óta az egekig szökő költségek visszaszorítására törekednek, a költségvetési plafon bevezetésének ötlete azonban többször is kudarcot vallott.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az AUTOSPORT című angol lapnak a minap arról beszélt, neki volnának javaslatai egy hatékony rendszer megvalósításához.

„Ha valóban annyira extrém dolgot akarunk megvalósítani, és igazán ellentmondásosak akarunk lenni, akkor szabaduljunk meg a szélcsatornáktól!” – mondta a szakember.

„Drága üzemeltetni és ellátni megfelelő komponensekkel és alkatrészekkel. Térjen vissza a mérnöki leleményesség!”

„Kapja meg mindenki ugyanazt a mikrochipet a CFD-hez, és dolgoztassuk meg az agyakat csapaton belül a számítógépek vagy szélcsatorna helyett.”

„Miért ne legyünk radikálisak? Miért nem erőltetjük rá mindenkire ugyanazokat a folyamatokat? Ha én lennék Bernie [Ecclestone] vagy Jean [Todt], akkor ezt a irányt vizsgálnám meg.”

A Red Bull egyike azon csapatoknak, melyek saját szélcsatornával rendelkeznek, az energiaital-gyárosok azonban hajlandóak lennének feláldozni annak használatát a Forma-1 érdekében.

„A szélcsatorna betiltása nem feltétlenül kedvezne nekünk, de ha hinnénk abban, hogy ez a megfelelő dolog, akkor kiadnánk más használatra. Mindig van megoldás. Franknek [Williams] például két szélcsatornája van, a csapata viszont csak egyet használ.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS