A Red Bull megtiltotta Verstappennek a veszélyes sportokat - F1VILÁG.HU

A Red Bull megtiltotta Verstappennek a veszélyes sportokat

Max Verstappen elárulta, csapata, a Red Bull megtiltotta neki, hogy veszélyes sportokat űzzön, ezért jó néhány éve nem is síelt már — a döntést ugyanakkor megérti, és ő is nagyon tudatosan éli mindennapjait, hiszen szeretne még világbajnok lenni.

Verstappen idén domináns formában szerezte meg újabb világbajnoki címét: az évad 22 versenyéből 19-et megnyert, és természetesen nem szeretne itt megállni: 2024-ben újra a világbajnoki trófeáért szállna harcba. Bár a versenyzők számára a kőkemény munka jellemzően csak januárban kezdődik el, Verstappen azt mondja, decemberben sem választhat kikapcsolódásként aktív, egy kicsit veszélyesebb sportágakat.

„Az ember a zuhany alatt is elcsúszhat, és a nyakát törheti. Mindenben van kockázat. De 5 éve nem síeltem, mert megvan a kockázata, hogy eltörik vagy kificamodik valamim, aminek számos következménye lehet” — mondta a Red Bull versenyzője. „Természetesen megértem ezt, hiszen olyan évek jönnek, melyek során nagy esélyem van arra, hogy újra világbajnok leszek és versenyeket nyerek. Ha pedig ebbe belegondol az ember, automatikusan kevesebb kockázatot vállal.”

Verstappen elárulta, az, hogy tiltottak számára a rizikós tevékenységek, még a szerződésében is benne van: „Benne van az enyémben is: nincs veszélyes sport!”

Arra a kérdésre, hogy az különösen veszélyesnek minősülne-e, ha kipróbálná édesapja, Jos raliautóját, Verstappen így felelt: „Így i mondhatjuk. De a biciklizés is veszélyes. Ha elmegyek biciklizni, mindig viselek sisakot. De ami a ralit illeti, 180 km/órával száguldani a fák között nem olyasvalami, amiről el tudom képzelni, hogy csinálni fogom. Talán egy távoli helyen. De igen, nagyon tudatosan kezelem a kockázatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!