A Red Bull most „dominál” az F1-ben, de meg kell oldania a műszaki gondokat

Habár a Red Bull jelenleg „dominál” a Forma-1-ben, muszáj lesz megoldania azokat a műszaki problémákat, melyek a szezon első harmadában hátráltatták versenyzőit – mondja Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója.

Max Verstappen a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon idei hatodik győzelmét szerezte meg, így 46 pontra növelte előnyét a világbajnoki összetettben. A Red Bull sorozatban hat futamgyőzelmet szerzett az elmúlt időszakban, így a konstruktőri versenyben is magabiztosan vezet. Pedig a csapat számára nem indult jól a világbajnokság, a műszaki problémák után Verstappen 45 pontos hátrányban is volt Leclerc-rel szemben.

Helmut Marko viszont az elmúlt időszak sikerei után is óvatosságra int, szerinte ugyanis „nagyon gyorsan fordulhat a kocka” a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

„A lényeg, hogy célba érj, és elkerült ezeket a megbízhatósági problémákat” – mondta a Red Bull motorsport-tanácsadója a Motorsport.com című internetes portálnak. „Volt egy sprintfutamunk is, ami sokat segített abban, hogy további pontokat szerezzünk. Hihetetlen sorozatban vagyunk most, általában nekünk a szezon első fele azzal szokott telni, hogy a felzárkózáson dolgozunk, de most dominálunk.”

„Mert ki kell mondani, ha az első kilenc futamból hetet megnyersz, az dominancia.”

A Red Bull 2011 óta nem kezdett ilyen jól F1-es bajnokságot, a megbízhatósági gondok azonban többször is felütötték a fejüket: legutóbb Sergio Perez esett ki váltóhiba miatt Kanadában.

„A megbízhatóság mindig aggasztó, ha olyan autóval rendelkezel, ami ennyire a határon van. Ez látszik a Ferrarinál is. Akinek nem volt technikai gondja, az a Mercedes, de nekik is vissza kellett fogniuk magukat pár versenyen túlmelegedési gondok miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!