A Red Bull most nem piszkálja a Mercedest a DAS-rendszer miatt? - F1VILÁG.HU

A Red Bull most nem piszkálja a Mercedest a DAS-rendszer miatt?

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóhírek szerint használni szeretné innovatív DAS-rendszerét a Forma-1 idénynyitó versenyéhétvégéjén, Ausztriában a Mercedes csapata.
2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 1 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A német istálló még februárban, a barcelonai teszteken rukkolt elő megoldásával, melynek lényege, hogy a versenyzők a jobb gumikezelés elérése érdekében a kormány előre-hátra mozgatásával tudnak változtatni az első kerekek összetartásán.

Bár a riválisok szerint aggályos a rendszer, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) álláspontja szerint az teljesen legális – habár 2021-re betiltotta a használatát.

A Mercedes már a március közepére tervezett Ausztrál Nagydíjon is használta volna a DAS-rendszert, a Red Bull pedig egy lehetséges óvást is belengetett emiatt.

Most, hogy a világbajnokság végre elkezdődhet Ausztriában, a téma újra napirendre kerül, a Mercedes pedig természetesen használni akarja innovatív megoldását.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója viszont azt mondta, ezúttal lehet, hogy inkább nem foglalkoznak a Mercedesszel, szeretnék ugyanis a lehető leggördülékenyebben megtartani hazai versenyüket a Red Bull Ringen.

„Majd később gondolkodunk ezen. Most szeretnénk biztosan és jól letudni ezt a nagydíjat” – mondta a szakember.

A Mercedeshez hasonlóan egyébként a Red Bull is számos újítással érkezett Ausztriába, és az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva az energiaital-gyárosak igencsak erősek lehetnek Spielbergben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!