Friss hírek

A Red Bull nagyon bízik a Hungaroring kanyarjaiban

Optimistán várja a hétvégi Magyar Nagydíjat a Red Bull csapata, szerintük ugyanis a kanyargós Hungaroring jobban fekszik majd autóiknak. Christian Horner csapatfőnök szerint a Mercedes főleg a spielbergi pálya egyeneseiben volt előnyben.

A Milton Keynes-i istálló annak reményében vágott neki a 2020-as Forma-1-es bajnokságnak, hogy a győzelmekért harcolhat majd a Mercedes ellen, a szezon első két, spielbergi futamán azonban képtelen volt legyőzni a német istállót.

Az viszont bizakodással töltötte el a Red Bull csapatát, hogy versenyautója a lassú kanyarokban igazán erősnek bizonyult, ez pedig hétvégén, a Hungaroringen nagy előny lehet.

A Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Horner szerint a Mercedes Ausztriában főleg az egyenesekben volt előnyben.

„A végsebességük igazán megkapó volt. A kanyarsebességük annyira nem” – mondta a szakember.

„Vannak kanyarok, amelyekben mi jobbak vagyunk, és olyanok is, melyekben nem annyira. De a spielbergi pályán a végsebességük igazán lenyűgöző volt, szóval nagyot léptek előre a tél folyamán.”

A szűk és kanyargós Hungaroring viszont más képet festhet: a Red Bullnál pedig igazán bizakodóak.

„A magyarországi egy másféle pálya, nem igaz?” – tette fel a költői kérdést Paul Monaghan, az istálló főmérnöke. „Van egy már-már jelentéktelen egyenes, és nagyon sok kanyargós rész. A kanyarsebesség pedig alacsonyabb, mint Spielbergben.”

„És mindegyik ugyanolyan tempójú. És azt hiszem, Magyarországot általában kevésbé sújtja az olyan változékony időjárás, mint az Alpokban. És általában elég szelesek a körülmények, szóval eltérő kihívások várnak ránk.”

„Ki tudja? Talán jobbak lehetünk ott. Szóval felszívjuk magunkat, amennyire csak lehet, fejlesztjük az autót, és megpróbálunk megküzdeni velük, és remélhetőleg le is győzhetjük őket.”

A Red Bull szerint ráadásul a külső tényezők is a Mercedes malmára hajtották a vizet: a hűvösebb időjárás például kifejezetten kedvezett a német istálló autóinak.

„A Mercedes alulteljesített Ausztriában az elmúlt években. Küszködtek a hőséggel, és most pénteken is szenvedtek a melegben” – mondta Horner.

„De aztán nagyon lehűlt, és jól szerepeltek. Meg is érdemelték az eredményt. Ők voltak a legjobbak, mi pedig még keményebben fogunk dolgozni, hogy legyűrjük őket.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!