A Red Bull nagyon bízik a Hungaroring kanyarjaiban

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the Formula One Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 12, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24KXHYT691W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Optimistán várja a hétvégi Magyar Nagydíjat a Red Bull csapata, szerintük ugyanis a kanyargós Hungaroring jobban fekszik majd autóiknak. Christian Horner csapatfőnök szerint a Mercedes főleg a spielbergi pálya egyeneseiben volt előnyben.

A Milton Keynes-i istálló annak reményében vágott neki a 2020-as Forma-1-es bajnokságnak, hogy a győzelmekért harcolhat majd a Mercedes ellen, a szezon első két, spielbergi futamán azonban képtelen volt legyőzni a német istállót.

Az viszont bizakodással töltötte el a Red Bull csapatát, hogy versenyautója a lassú kanyarokban igazán erősnek bizonyult, ez pedig hétvégén, a Hungaroringen nagy előny lehet.

A Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Horner szerint a Mercedes Ausztriában főleg az egyenesekben volt előnyben.

„A végsebességük igazán megkapó volt. A kanyarsebességük annyira nem” – mondta a szakember.

„Vannak kanyarok, amelyekben mi jobbak vagyunk, és olyanok is, melyekben nem annyira. De a spielbergi pályán a végsebességük igazán lenyűgöző volt, szóval nagyot léptek előre a tél folyamán.”

A szűk és kanyargós Hungaroring viszont más képet festhet: a Red Bullnál pedig igazán bizakodóak.

„A magyarországi egy másféle pálya, nem igaz?” – tette fel a költői kérdést Paul Monaghan, az istálló főmérnöke. „Van egy már-már jelentéktelen egyenes, és nagyon sok kanyargós rész. A kanyarsebesség pedig alacsonyabb, mint Spielbergben.”

„És mindegyik ugyanolyan tempójú. És azt hiszem, Magyarországot általában kevésbé sújtja az olyan változékony időjárás, mint az Alpokban. És általában elég szelesek a körülmények, szóval eltérő kihívások várnak ránk.”

„Ki tudja? Talán jobbak lehetünk ott. Szóval felszívjuk magunkat, amennyire csak lehet, fejlesztjük az autót, és megpróbálunk megküzdeni velük, és remélhetőleg le is győzhetjük őket.”

A Red Bull szerint ráadásul a külső tényezők is a Mercedes malmára hajtották a vizet: a hűvösebb időjárás például kifejezetten kedvezett a német istálló autóinak.

„A Mercedes alulteljesített Ausztriában az elmúlt években. Küszködtek a hőséggel, és most pénteken is szenvedtek a melegben” – mondta Horner.

„De aztán nagyon lehűlt, és jól szerepeltek. Meg is érdemelték az eredményt. Ők voltak a legjobbak, mi pedig még keményebben fogunk dolgozni, hogy legyűrjük őket.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS