Friss hírek

A Red Bull nagyon szoros csatára számít 2020-ban

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a jövő év szempontjából, hogy télen megtartsák lendületüket, és tartani tudják a lépést a Mercedesszel és a Ferrarival. A szakember szerint nagyon izgalmas küzdelem bontakozhat ki a három élcsapat között 2020-ban.

Az energiaital-gyárosok az idei szezonra kezdettől fogva átmeneti évként tekintettek, hiszen először dolgoztak együtt új motorpartnerükkel, a Hondával. Ennek ellenére Max Verstappen révén két futamgyőzelmet is szereztek, jövőre pedig a bajnoki címért szeretnének harcba szállni.

Christian Horner csapatfőnök szerint viszont ehhez az kell, hogy a 2020-as autó fejlesztésekor riválisaik szintjére kerüljenek, és ne essenek hátrébb.

„Az idei évre mindvégig átmeneti évként tekintettünk az új motorpartner miatt. Azt kell mondjam, le a kalappal a Honda előtt az idei fejlődésükért” – mondta a szakember.

„Úgy gondolom, remek előrelépést tettünk az év során, szereztünk pár győzelmet és néhány pole-t – habár végül csak egyszer tudtunk az első helyről rajtolni [Verstappen texasi büntetése miatt], és pár versenyen esélyünk volt a győzelemre.”

„Monacóban nagyon versenyképesek voltunk. Magyarországon is esélyünk volt a győzelemre, és Austinban is versenyképesek voltunk. Szóval jó úton járunk. Fontos, hogy a télre megtartsuk a lendületet, akárcsak a következő év elejére.”

Mivel 2020-ra még stabilak maradnak a szabályok, szinte borítékolható, hogy a Mercedes bombaformában lesz, Horner viszont annak jeleit látja, hogy egyre szorosabbá válik az élmezőny küzdelme.

„A Mercedesnek nagyon komoly dominanciája volt az elmúlt időszakban, és gratulálunk Lewis Hamiltonnak fenomenális eredményéhez, a hatodik világbajnoki címhez. Ők jelentik a mércét, és úgy tűnik, a mezőny konvergálódik egy kicsit. Általában a szabályváltozások szétzilálják a mezőnyt. Ironikusan hangozhat, de könnyen lehet, hogy a 2020-as lehet a legszorosabb idény három csapat küzdelmével, mielőtt minden megváltozik 2021-re.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!