A Red Bull nem aggódik az FIA szigorítása miatt, Alonso csapata is trükközik? - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem aggódik az FIA szigorítása miatt, Alonso csapata is trükközik?

Nem aggódik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) flexibilis szárnyakra vonatkozó szabályszigorítása miatt a Red Bull Racing csapata.

Ahogyan arról az F1Világ.hu a héten beszámolt, a sportot irányító testület kedden küldött levelet a Forma-1 csapatainak, melyben arról tájékoztatta őket, hamarosan szigorít a szárnyakra vonatkozó terheléses teszteken – várhatóan a Francia Nagydíjtól kezdődően.

Mindezt azok után, hogy Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnoka a Spanyol Nagydíj szombati napján felhívta a figyelmet arra, a Red Bullok hajlékony szárnyuk miatt rendkívül gyorsak az egyenesekben.

 

„Van ez a hajlékony hátsó szárnyuk, amivel 3 tizedmásodpercet nyernek” – mondta az angol pilóta.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke még Barcelonában megerősítette, a szárnyról beszélt Toto Wolff-fal, a Mercedes csapatfőnökével is.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a minap azt mondta, nem aggódnak az FIA szigorítása miatt, autójuk ugyanis megfelel a szabályokban foglaltaknak – és ezután is meg fog felelni.

„Toto Wolff mesélte ezt Lewisnak, hogy megalapozza a hangulatot. De nyugodtak vagyunk. Eddig minden teszten átmentünk, és a jövőben is át fogunk menni” – mondta a szakember az F1-Insider.com című lapnak. „Ez is csak azt mutatja, mennyire komolyan vesznek bennünket a Mercedesnél!”

Mindeközben a német Sport 1 úgy tudja, a Mercedes nem is feltétlenül a Red Bullt, hanem inkább az Alpine csapatát vette célba a gyanúkeltéssel, a francia istálló ugyanis állítólag mestere a szárnyhajlítgatásnak.

A Forma-1-ben egyébként különféle terheléses tesztekkel mérik az aerodinamikai elemek hajlékonyságát – ezeken szigorítanak hamarosan, hogy megakadályozzák a csapatok trükközését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull nem aggódik az FIA szigorítása miatt, Alonso csapata is trükközik?
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!