Friss hírek

A Red Bull nem aggódik az FIA vizsgálata miatt

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner elmondta, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálatot indított csapata ellen, ugyanis felmerült a gyanú, hogy túlságosan törékeny az RB4-es felfüggesztése.

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner elmondta, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálatot indított csapata ellen, ugyanis felmerült a gyanú, hogy túlságosan törékeny az RB4-es felfüggesztése.

Az osztrák tulajdonban lévő alakulatnak még péntek este egy átfogó technikai jelentést kellett benyújtania a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, amelyben kifejti és elmagyarázza, miért ne zárják ki őket a Maláj Nagydíjról biztonsági okok miatt, miután Coulthard csúnyán összetörte autóját a péntek reggeli edzésen.

A jelentés végül elég meggyőzőnek bizonyt ahhoz, hogy az FIA zöld utat adjon az RB4-es modellnek a versenyzésre, azonban továbbra is vizsgálják, mi történt pontosan Coulthard felfüggesztésével.

Igen ám, de a hétvége további részében semmi nemű probléma nem volt a Red Bull Racing versenygépeivel, ami Horner szerint azt bizonyítja, hogy az RB4-es minden tekintetben kielégíti a biztonsági előírásokat.

“David szélesen vette a tizennégyes kanyart a versenyen, és semmi nem szakadt le az autóról, így gond nélkül folytathatta a körözést” – mondta Horner az Autosportnak. “Ahogy azt már a hétvége elején is elmondta, teljes mértékben meg vagyunk elégedve autóink felfüggesztésével. Azonban tiszteletben tartjuk és megértjük az FIA lépését, hiszen csak versenyzőink biztonságáért aggódnak.”

Annak ellenére, hogy a Red Bull Racing vezetése elégedett volt Webber két pontot érő hetedik helyével, Horner szerint jobb teljesítményt is nyújthattak volna a hétvégén, ha nem lettek volna technikai problémáik.

“Kiválóan teljesített Mark a délután folyamán” – mondta a szakember. “Volt egy kisebb gondunk a légpumpával és a motorral az elején, ami miatt megnőtt a fogyasztás. Emiatt pedig az első kiállást kettő, míg a másodikat egy körrel előrébb kellett hoznunk. Ha ez nem lett volna, akkor akár még Heidfeldet is megfoghattuk volna.”

“Mindenesetre remekül teljesített a csapat a hétvégén. David a kilencedik helyen végzett, mindent megtett azért, hogy pontszerző legyen, de aztán ez nem sikerült neki. A nagyágyúk mind befejezték a futamot, így nem volt sok esélyünk arra, hogy előrébb kerüljünk, habár nem voltunk távol tőlük.”

“Autóink szinte minden területen erősek. A végsebességünkkel meg vagyunk elégedve, azonban vannak még olyan területek, ahol sok munka vár ránk, de folyamatosan javulunk, aminek nagyon örülök” – tette hozzá Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!