A Red Bull nem aggódik Verstappen hibái miatt - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem aggódik Verstappen hibái miatt

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint egyáltalán nem aggasztóak azok az apró hibák, amiket Max Verstappen elkövetett a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon, és melyek jelentősen hátráltatták a holland pilótát a győzelemért folytatott küzdelemben.

A fiatal pilóta a leggyorsabb időt futotta az időmérő edzés utolsó szakaszában, ám mivel kis mértékben kiszélesítette a pályát, törölték idejét, így csak a 3. helyről vághatott neki a versenynek.

A vasárnapi futamon aztán Verstappen aztán újra elkövetett egy kisebb hibát, aminek köszönhetően Lewis Hamilton támadásba lendülhetett, majd meg is előzte őt.

 

Verstappen aztán a verseny hajrájában megfutotta a verseny leggyorsabb körét, ám mivel ismét kiszélesítette a pályát, ettől a köridőtől – és az azért járó bónuszponttól is – megfosztották.

A fiatal pilóta hátránya így 8 pontra nőtt az összetettben Hamiltonnal szemben, Christian Horner szerint viszont a Verstappen által elkövetett kisebb hibák egyáltalán nem aggasztják őket.

A szakember rámutatott, a két héttel ezelőtti Emilia-Romagna Nagydíjon Hamilton sokkal nagyobbat hibázott, és végül olcsón megúszta a kavicságyba csúszást.

„Nyilvánvalóan tökéletesen kell dolgoznunk, viszont az autóknak vannak erősségeik és gyengeségeik” – mondta Horner.

„Ne felejtsük el, hogy Lewis elég látványosan dobta el a labdát Imolában néhány hete, és végül viszonylag olcsón megúszta. Szóval elkerülhetetlen, hogy amikor a határokat feszegeted, mint ahogy teszik ezek a srácok, akkor nagyon pengeélen táncol a dolog.”

„És nyilvánvalóan ez az egész pályahatáros vita frusztráló. Úgy értem, minket brutálisan érintett az első három versenyhétvégén: a bahreini győzelem, a portimaói pole pozíció, majd a leggyorsabb kör. Szóval elég drága volt számunkra.”

Verstappen a vasárnapi verseny után azt mondta, az a futamon elkövetett hiba, amelynek köszönhetően Hamilton végül megelőzte őt, olyan apró volt, hogy még azt is nehezen hiszi, hogy egyáltalán időveszteséggel járt.

„Szuperszoros volt a verseny hármunk között” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Próbáltam támadni Valtterit [Bottas], de nem tudtam elég közel kerülni az utolsó két kanyarban, hogy esélyem legyen az egyenesben. Miközben nyomtam, egy kicsit megingott az autó, de nem vettem észre, hogy olyan nagyon sokat veszítettem vele. Lewis pedig eleve nagyon közel volt, és megfogott az 1-es kanyar előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!