A Red Bull nem aggódik Verstappen lágy gumijai miatt - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem aggódik Verstappen lágy gumijai miatt

Nem igazán aggódnak a Red Bull Forma-1-es csapatánál amiatt, hogy Max Verstappen a lágy keverékű abroncsokkal lesz kénytelen megkezdeni a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat.

A holland pilóta nagyszerű teljesítményt nyújtva megszerezte a rajtelsőséget a szombati időmérő edzésen, ám miután hibázott a Q2-ben, nem a közepes, hanem a lágy keverékű abroncsokkal vág majd neki a vasárnapi versenynek – ellentétben bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal.

Bár emiatt nem kizárt, hogy taktikai előnybe kerül a Mercedes, a Red Bullnál nem aggódnak túlzottan. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója azt mondta, a pénteki edzésnapon nem teljesített olyan rosszul ez a keverék.

 

„Ha a pénteki edzést vesszük alapul, a gumi tovább bírni fogja” – mondta Marko az ORF televíziós csatornának. „Pénteken megtettünk egy hosszú etapot a lágy gumival, és jól ment.”

„A hőmérsékleten is múlik majd, de a pole az pole, jobb, mintha hátulról kellene támadnunk.”

A Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, már azt megelőzően fontolgatták, hogy a lágy gumikon vágnak neki a futamnak, hogy Verstappen elfékezte a kemény keveréket a Q2-ben.

„Hogy őszinte legyek, 50-50 volt. Amikor megvitattuk délelőtt, fifty-fifty volt. Nem vagyunk túl idegesek amiatt, hogy a lágyakkal rajtolunk. A közepes keverék egy kicsit robosztusabb, de a versenyen való degradáció… Érdekes lesz látni, hogyan alakul majd.”

„De a pályapozíció a degradáció szempontjából is fontos. A tiszta oldalról indulunk majd, jobb gumijaink lesznek… A saját versenyünkre kell fókuszálnunk, és nem szabad aggódnunk amiatt, amit a Mercedes csinál. Ma ezt csináltuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!