Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A Red Bull nem áll le idei autója fejlesztésével

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner elárulta, hogy nem állnak le idei autójuk fejlesztésével, jóllehet egyre kisebb az esélyük arra, hogy befogják a bajnokság élén álló Brawnt a szezon hátralévő részében.

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner elárulta, hogy nem állnak le idei autójuk fejlesztésével, jóllehet egyre kisebb az esélyük arra, hogy befogják a bajnokság élén álló Brawnt a szezon hátralévő részében.

A tavalyi évad két éllovasa, a McLaren és a Ferrari óriási hátrányba került a többiekkel szemben a szezon elején, amiért év végéig fejlesztette tavalyi versenygépét, és csak relatíve későn csoportosította át összes erőforrását az új modellre.

Idén viszont más a helyzet, ugyanis jövőre nem változnak olyan nagymértékben a szabályok, így az új fejlesztéseket át lehet menteni a jövő évre, ami miatt Horner úgy gondolja, hogy igenis van értelme tovább fejleszteni jelenlegi autójukat.

“A jövő évben nem lesznek teljesen új szabályok, így az idei fejlesztéseket jövőre is használni lehet, szóval a munka folyamatos lehet. Éppen ezért az évad végéig nagyon keményen fogunk fejleszteni” – idézte a szakembert az Autosport.

A Red Bull pilótái 26, és 28.5 ponttal vannak lemaradva a listavezető Jenson Button mögött, miközben már csak négy futam van hátra az idei évben, tehát egyértelmű, hogy valamiféle csodára lenne szükség ahhoz, hogy Sebastian Vettel vagy Mark Webber megnyerje a bajnokságot, különösen úgy, hogy Rubens Barrichello is előttük van a tabellán.

Arra a kérdésre, hogy miként látja csapata esélyeit, Horner a következőket felelte: “Addig soha nincs vége, amíg matematikai esélyed van. Keményen fogunk hajtani, azonban a szerencsének mellettük kell állnia a hátralévő versenyeken – és inkább a konstruktőrök versenyében, mint az egyéni bajnokságban, ami nyitottabb.”

Hogy mik az esélyeik a szezon hátralévő négy megmérettetésén, a csapatfőnök így folytatta: “Szingapúr egy puklis pálya, így érdekes lesz megnézni, miként teljesítünk ott, mivel lesznek újításaink. Suzuka egy kicsit olyan, mint Silverstone (ahol a csapat kettős győzelmet aratott), szóval elvileg ott jók leszünk. Brazíliában van néhány gyors kanyar, és ki tudja, mi lesz Abu Dhabiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS