Friss hírek

A Red Bull nem bánja, hogy annak idején elengedte Sainzot

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy néhány éve elengedték Carlos Sainzot, aki idén már a Ferrari színeiben bizonyíthat a Forma-1-ben.

A spanyol pilóta 2015-ben a Red Bull támogatásával mutatkozott be a királykategóriában Max Verstappen csapattársaként. Miközben a holland pilóta hamar átkerült a Red Bull Racinghez, Sainzot a Toro Rossónál tartották az energiaital-gyárosok. A fiatal pilóta aztán előbb a Renault-hoz, majd a McLarenhez szerződött.

„Nagyon erősek voltunk akkoriban” – mondta Dr. Helmut Marko a Formel1.de című internetes portálnak. „De Maxban egy erősebb versenyzőt láttunk. Tényleg szerződést akartunk kínálni Sainznak, mert ő és Verstappen nagyon közel voltak egymáshoz. De nem tudtunk mást nyújtani neki, mint egy helyet a Toro Rossónál.”

A spanyol pilótát később kölcsönadták a Renault-nak, Marko pedig elárulta, ezt követően elég hamar teljesen megszüntették szerződésüket Sainzcal.

„Nem akartunk a jövőjének útjába állni” – fogalmazott a 79 esztendős szakember.

Sainz végül idén a Ferrarihoz került, a Monacói Nagydíjon pedig első dobogós eredményét is megszerezte a csapat színeiben, amikor Verstappen mögött a 2. helyen ért célba.

Helmut Marko azt mondja, nem bánja, hogy annak idején elengedték a spanyol pilótát.

„Verstappen eredményei azóta is igazolják a döntésünket” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!