Friss hírek

A Red Bull nem becsüli alá ellenfeleit

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner elmondta, hogy egyetlen vetélytársukat sem írják le a szezon első versenye előtt, jóllehet a csapaton belül úgy érzik, mindenük megvan ahhoz, hogy harcba szálljanak a világbajnoki címért.


A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner elmondta, hogy egyetlen vetélytársukat sem írják le a szezon első versenye előtt, jóllehet a csapaton belül úgy érzik, mindenük megvan ahhoz, hogy harcba szálljanak a világbajnoki címért.

A Red Bull Racing a mezőny legerősebb csapataként fejezte be a tavalyi évet, és a téli felkészülése is kiválóan sikerült, így magabiztosan várhatja a szezon kezdetét.

Horner azonban elmondta, hogy egyetlen riválist sem szabad alábecsülni, mert az idei évben egyetlen csapat sem fog dominálni, hiszen az eddig látottak alapján úgy tűnik, hogy nagyon együtt van a mezőny, főleg annak eleje.

“Az igazat megvallva, megpróbálunk a legkevesebbet foglalkozni azzal, hogy a többiek mit csinálnak, és csak a saját dolgunkra koncentrálunk” – mondta a szakember az Autosportnak.

“Az üzemanyagszintek közötti hatalmas különbségek miatt lehetetlen megmondani, hogy ki milyen programon van, és min dolgozik. Csakis a saját sorsunkat irányíthatjuk, és sokat léptünk előre Abu Dhabi óta, amit igazából csak Bahreinben fedünk majd fel.”

“Ahogy azt a tavalyi évben is láthattuk, lesznek hullámai a szezonnak, és nem hiszem, hogy lenne olyan csapat, amely végigdominálná az évet” – tette hozzá Horner, aki azzal is tisztában van, hogy magabiztosságuk ellenére sem szabad alábecsülniük riválisaikat.

“Egy kiváló autóval fejeztük be a tavalyi bajnokságot, és onnan fejlődtünk tovább. A Ferrari és Alonso nagyon erősnek tűnik, és megtanultam már, hogy soha, semmilyen körülmények között sem szabad alábecsülnünk riválisainkat.”

Horner azt is elmondta, hogy a tankolás betiltásával nagyon fontos szerepet kapnak a gumik, és azok menedzselése a verseny alatt, ugyanis azok a szokásosnál is nagyobb terhelésnek lesznek kitéve a verseny elején, a nehéz autókon.

“A Ferrariról köztudott, hogy nagyon kíméletesen bánik a gumikkal, azonban emiatt szenvednek az időmérő edzéseken, nem tudják kihozni azokból a maximumot. Rólunk ennek az ellenkezője mondható el, de ez előnyt jelent majd számunkra az idei évben” – folytatta.

“Ha ugyanis az élen, tiszta levegőben autózol, könnyebb vigyáznod a gumikra a versenyen. Természetesen megfelelően kell irányítanod a futamot, és sokkal körültekintőbben kell eljárnod, hogy legyen tartalék az autóban, mikor valóban meg kell nyomnod.”

A szakember viszont nem aggódik túlságosan, mert bár csapata még fiatal, véleménye szerint mindene megvan ahhoz, hogy harcba szálljon a legnagyobbakkal, és ismét megpróbálja elhódítani a világbajnoki címet, amiről tavaly lecsúszott.

“Hogy megvannak-e az eszközeink ahhoz, hogy jó munkát végezzünk? Igen, abszolút. Mark kiváló formában van, és nagyon szerencsések vagyunk, hogy egy tapasztalt és egy fiatal versenyzőnk van, akik kiválóan tudnak együtt dolgozni, és egyre jobb teljesítményre sarkallják egymást” – magyarázta a csapatfőnök, aki azonban figyelmeztetett, hogy nem szabad görcsösen akarni a bajnoki címet.

“Mindig csak az adott versenyre szabad koncentrálni, és kihozni magunkból a maximumot, a bajnokság pedig alakul magától. Úgy gondolom, hogy nem szabad nagyon rágörcsölni a bajnokságra. Csakis azon kell lennünk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból a versenyhétvégéken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!