A Red Bull nem csalódott, örül, hogy ütőképes autója van! - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem csalódott, örül, hogy ütőképes autója van!

HIRDETÉS
Bár lecsúszott a pole-ról a Red Bull Bahreinben, az istállót irányító Christian Horner elárulta, nagyon örülnek annak, hogy az igazán intenzív tavalyi szezon után egy nagyon versenyképes autóval tudtak előrukkolni 2022-ben.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 19: Second place qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing walks from his car in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 19, 2022 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Max Verstappen a 2. helyről kezdheti meg a mai Bahreini Nagydíjat, miután a szombati időmérő edzésen 1 tizedmásodperccel alulmaradt Charles Leclerc-rel szemben. Az energiaital-gyárosok másik versenyzője, Sergio Perez a 4. pozícióból rajtol holnap.

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner úgy érzi, Verstappen pole-ja a bahreini pálya utolsó kanyarjában ment el.

„Charles nagyszerű kört rakott össze a végén” – fogalmazott Horner a Sky Sports F1 televíziónak az időmérő után. „Maxnak volt egy apró megingása az utolsó kanyarban, és a különbségek nagyon aprók voltak.”

„Viszont nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy az első sorból rajtolhatunk, noha rendkívül sokat változtak a szabályok.”

A brit szakember azt mondja, lenyűgöző látni, hogy milyen szoros a küzdelem a csapatok között, habár óriási technikai kihívások vártak mindenkire.

„Fantasztikus! Mindenki tiszta lappal indult, de Checo [Perez] is mindössze 3 tizeddel maradt le a pole-ról, ami semmi! Nagy változásokról beszélünk, radikális különbségek vannak az autók között, szóval lenyűgöző versenyünk lesz vasárnap, és megláthatjuk, hogy az autók valóban közelebbről tudják-e követni egymást, és szorosabb versenyzést tudnak-e produkálni.”

„Az pedig, hogy az intenzív tavalyi év után az első sorból kvalifikáltuk magunkat egy ennyire új autóval, Checo pedig ott van a második sorban, több, mint örömteli!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!