A Red Bull nem ért egyet Hamiltonnal a következő évek kapcsán - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem ért egyet Hamiltonnal a következő évek kapcsán

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem ért egyet Lewis Hamilton azon jóslatával, miszerint az osztrák istálló a következő években is verhetetlen lesz. Horner szerint jövőre az ellenfelek közelebb kerülhetnek hozzájuk, és jobban megnehezíthetik a dolgukat, mint idén.

A Red Bull idén rendkívül domináns szezont teljesít a Forma-1-ben: egy verseny kivételével az eddigi összeset megnyerte, és már jó ideje bebiztosította úgy az egyéni, mint a konstruktőri világbajnoki címét. Lewis Hamilton pedig Brazíliában egy interjúban azt mondta, tart attól, hogy a Red Bullt a következő években lehetetlen lesz majd legyűrni.

“Végső soron minden, amit tehetek, hogy megpróbálok optimista maradni” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. “A Red Bullok nagyon messze vannak, és szerintem a következő pár évben jó eséllyel elöl is maradnak.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ugyanakkor óvatosságra int, szerinte ugyanis egyre nehezebb nagy ugrásokat elérni az új generációs versenyautókkal, a mezőny pedig egyre jobban összerázódik majd.

“Mindig nagyon nehéz túl sok mindent kiolvasni ezekből a dolgokból” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, biztató-e mindaz, amit a szélcsatornában látnak a 2024-es versenyautóval kapcsolatban. “Azt gondolom, sok világbajnoki címet nyernek meg a szélcsatornás számok alapján az év ezen szakaszában.”

“Úgy gondolom, nagyszerű versenyautónk van, kiváló alapokkal rendelkezünk. Tovább kell javítanunk rajta, de természetesen a hozamok csökkenni fognak, hiszen egyre inkább elérünk a görbe tetejére.”

“És egyre szorosabb lesz a küzdelem, ami még jobban próbára tesz bennünket, ez nem kérdés. De a csapat nagyon-nagyon motivált. Látható, hogy senki sem állt le azóta, hogy megnyertük a bajnokságot. Mindenki teljesen rajta van a dolgon.”

Miközben a Red Bull tavaly igencsak nehéz hétvégét teljesített Brazíliában, és végül alulmaradt a Mercedesszel szemben, idén sikerült visszavágnia, Max Verstappen révén pedig szinte tökéletes hétvégét teljesített.

“Tovább kell fejlődni minden egyes területen. Azt gondolom, fájdalmas volt tavaly távozni Brazíliából, a teljesítményünk akkor nem volt olyannyira erős, mint szerettük volna. Úgy éreztük, nem találtuk el jól a beállításokat. Szóval megtanultuk a leckét, és sikerrel alkalmaztuk azokat idén. Végül meglett a pole, győztünk a sprinten és a versenyen is, Checo pedig egy 3. és egy 4. helyet szerzett, szóval nagyon erős hétvégét zártunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!