A Red Bull nem értette a Mercedes döntését - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem értette a Mercedes döntését

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es istállója különösnek találta a Holland Nagydíjon, hogy a Mercedes nem használta fel George Russellt Lewis Hamilton hátvédjeként, így Max Verstappen könnyedén megszerezte tőlük a vezetést.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Izgalmas stratégiai harcba torkollt a Forma-1-es Holland Nagydíj, amelynek középpontjában kétségkívül a Mercedes és Max Verstappen összecsapása állt. A zandvoorti futamot Verstappen határozottan uralta, ám a versenytáv utolsó harmadában biztonsági autót küldtek a pályára, ami alaposan felzavarta a stagnáló erőviszonyokat.

Az ekkor még második-harmadik helyet elfoglaló Mercedesek gumielőnyben követték az élen álló Verstappent, ezért a Red Bull pilótája úgy döntött, feladja a vezetést, és kér egy friss szett lágy abroncsot a csapatától. A Mercedes Lewis Hamiltonnal így megörökölte a vezetést, ám a másik autójukat ahelyett, hogy kint tartották volna Hamilton mögött, inkább kihívták szintén lágy abroncsokért. Verstappen a biztonsági autó mögött így közvetlenül Hamilton mögé zárkózott fel, akit az újraindítást követően azonnal könyörtelenül meg is előzött. A Red Bull csapatfőnöke furcsának tartotta a riválisok stratégiáját.

Egészen meglepett, hogy George-ot nem használták Lewis hátvédjének. A bokszkiállásával Max előtt megnyílt az út a gumihátrányban lévő Lewis felé. Ahogy a bokszfalunkhoz értek, Max már mellette volt, onnantól pedig kizárólag a verseny irányítása volt a dolga” – fogalmazott Christian Horner.

A Red Bull csapatfőnöke elárulta, aggasztotta őket a helyzet, amikor ezt megelőzően az élen autózó, gumihátrányban lévő Verstappen mögött két Mercedes csökkentette a hátrányát folyamatosan.

„A legnagyobb aggodalmam az volt, hogy kettő lesz egy ellen. George aztán kiállt a bokszba, így Max és Lewis egy az egyben csapott össze egymással” – tette hozzá Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!