A Red Bull nem fél a szigorúbb szabályoktól

Christian nem aggódik amiatt, hogy az FIA tovább szigorít a flexibilis elemek vizsgálatán, mert meggyőződése, hogy az új tesztmódszerek és szabályok ellenére sem fog visszaesni autóik teljesítménye.A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy az FIA tovább szigorít a flexibilis elemek vizsgálatán, ugyanis meggyőződése, hogy az új tesztmódszerek és szabályok ellenére sem fog visszaesni versenygépük teljesítménye.

Ahogy arról már beszámoltunk, az FIA a következő két versenyen tovább fog szigorítani: a hétvégi Belga Nagydíjon módosít az első szárnyak véglapjainak hajlékonyságát vizsgáló tesztmódszerein, majd pedig az Olasz Nagydíjtól a padló-, és csúszólemezre vonatkozó technikai szabályokat is átírja, a flexi-elemek kiszorítása érdekében.

Minderre azért van szükség, mert felmerült a gyanú, hogy a Red Bull és a Ferrari egy okos mérnöki megoldással képes lejjebb ereszteni első szárnyainak véglapjait, amik így jóval nagyobb leszorítóerőt generálnak a gyors kanyarokban.

Horner viszont nem aggódik, mert meggyőződése, hogy csapatát semmivel sem érintik jobban ezek a módosítások, mint riválisaikat.

„Az első szárnyaink pontosan ugyanolyanok, mint Budapesten voltak” – mondta a szakember az Autosportnak. „Örülünk annak, hogy kielégítik az FIA által előírt szabályokat, és átmennek a teszteken.”

„Azonban biztos vagyok abban, hogy nem leszünk olyan nagy előnyben, mint Budapesten voltunk, hiszen a pálya karakterisztikája teljesen más, és itt komoly szerepet kap a motor, illetve a lóerők.”

Ami pedig az autó alját érintő szabálymódosításokat és megszorításokat illeti, amik az Olasz Nagydíjtól lépnek életbe, Horner a következőkkel folytatta: „Nem tudom megmondani azt, hogy kevésbé vagy jobban fognak érinteni minket, mint a többi csapatot.”

„Még nem volt lehetőségem részletesen megnézni a szabályokat, és erről inkább Adriant (Newey, technikai vezető) kellene kérdezni, de nem hiszem, hogy mindez komoly problémákat okozna számunkra.”

„Az idei évben már rengetegszer kérdőre lettünk vonva. Volt a hasmagasság-állító rendszer, aztán a felfüggesztés, majd pedig az áramoltatott diffúzor. Aztán pedig az első szárnyak, és most éppen a fenéklemez. Szóval a srácaink mindezt elismerésnek és bóknak veszik, mert mindenki figyelme a mi versenygépünkre összpontosul, ami érthető is, mikor egy autó olyannyira gyors, mint a miénk Budapesten volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!