A Red Bull nem fél attól, hogy Verstappen ingerültté válik

Nem aggódik a Red Bull Forma-1-es csapata amiatt, hogy Max Verstappen türelmetlenné és ingerültté válna a szezon elején tapasztalt műszaki problémák okán. A holland remek formában van, a csapatnál ugyanakkor tudják, nagyon nehéz küzdelem vár rájuk idén a Ferrari ellen.

Verstappen a legutóbbi két versenyen magabiztos győzelmet aratott, így 19 pontra megközelítette az összetettben élen álló Charles Leclerc-t. A holland ugyanakkor a szezon első futamain értékes pontokat veszített technikai gondok miatt, és legutóbb, Miamiban sem volt sima hétvégéje. A világbajnoki címvédő nemrég azt mondta, fontos lenne, hogy a jövőben ne nehezítsék meg a saját dolgukat, édesapja, Jos Verstappen pedig azt mondta, teljesen megérti, hogy fia „egy kicsit ingerültté” válik a dolgok alakulása miatt.

Christian Horner ugyanakkor leszögezte, jól működik a csapatdinamika, és mindkét fél pontosan tudja, mit kell tennie azért, hogy a tavalyihoz hasonló sikereket érjenek el idén.

Hirdetés
 

„Egy csapat vagyunk, együtt vagyunk benne ebben” – mondta Horner, amikor arról kérdezték, Verstappen mekkora nyomást helyez a Red Bull csapatára. „Mi hajtjuk őt, ő pedig hajt minket, így működik a csapatdinamika. Kétlem, hogy bármikor is számítottunk arra a tavalyi év után, amikor az utolsó versenyig harcoltunk, hogy ennyire versenyképesek leszünk a szezon ezen korai szakaszában.”

„Azt gondolom, nagyon éretten vezet, és igazán szuper munkát végez. Max tavaly hihetetlen szinten teljesített, idén pedig ugyanezt folytatja.”

Horner hozzátette, a Ferrari nagyon kemény ellenfélnek bizonyul idén, de jó látni, ahogy Leclerc és Verstappen egymás ellen csatázik idén.

„Nagyon szoros a küzdelem. Egyszerűen csak próbáljuk összerakni a dolgokat úgy, hogy a lehető legjobb versenyt fussuk. Sok van még hátra. Nagyon szoros a harc a Ferrarival, és nagyszerű versenyzést láttunk eddig. Látható, hogy óriási a tisztelet Charles és Max között. Élvezik az egymás elleni versenyzést, ez látható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!