Friss hírek

A Red Bull nem fogadja el, hogy Hamilton büntetés nélkül megúszta

Nem fogadja el a versenybírók döntését, és megvizsgálja a fellebbezés lehetőségét Lewis Hamilton sárga zászlós incidensével kapcsolatban a Red Bull.

A hétszeres világbajnokot az időmérő előtt idézték be a versenybírók Szaúd-Arábiában, miután a harmadik szabadedzésen felmerült a gyanú, hogy a brit pilóta nem vette figyelembe a dupla sárga zászlós jelzést.

Hamilton végül nem kapott büntetést, a versenybírók pedig indoklásukban azt írták, a 6-os fényjelző panelnél véletlenül villant fel kevesebb mint 1 másodpercre a sárga zászlós jelzés, a címvédő pedig nem észlelhette azt.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondja, nem fogadják el az ítéletet, Verstappent ugyanis két hete 5 rajthelyes büntetéssel sújtották a dupla sárga zászlós jelzés figyelmen kívül hagyása miatt.

„Hogy miért probléma? Sárga volt a kijelzőn! Katarban egy másodpercig sárga volt, most pedig hirtelen másképp értelmezik a szituációt. Ezt nem fogadjuk el!” – mondta dühösen Marko.

„A kijelző sárga volt, a Mercedes is megkapta. Mi a probléma hirtelen? Teljesen világos volt, a szektorban sárga zászló volt érvényben.”

Marko egyébként a Servus TV-nek nyilatkozva az időmérő után azt mondta, fellebbeztek a döntés ellen, az FIA-hoz azonban a hivatalos fellebbezés még nem érkezett meg. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!