A Red Bull nem fogja beáldozni a Toro Rosso idei szezonját

Fotó: Scuderia Toro Rosso
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Scuderia Toro Rosso garage during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 1, 2018 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images) Honda logo

Nem fogja beáldozni kiscsapata, a Toro Rosso idei szezonját a Red Bull azért, hogy a Honda minél többet fejleszthessen V6-os erőforrásán a 2019-es idényt megelőzően.

Az energiaital-gyárosok nagycsapata a következő idényben már a japánok erőforrásait használja a Forma-1-ben, nemrég pedig felmerült, hogy a Red Bull megpróbálja arra ösztönözni a Hondát, hogy minél több motorfejlesztést bevessen már az idei szezonban – még ha ez rajtbüntetéseket is jelentene a Toro Rosso számára.

Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke viszont azt mondja, bár lesznek lehetőségei a Hondának arra, hogy kipróbáljon dolgokat, számukra nagyon fontos az, hogy a Toro Rosso előkelő helyen végezzen a konstruktőri pontversenyben.

A faenzai kiscsapat jelenleg a 8. helyet foglalja el a tabellán, 29 ponttal lemaradva a McLarentől, előnye azonban mindössze 3 egység a Sauberrel szemben.

„Nem hinném, hogy rájuk erőltetjük majd azt, hogy áldozzák be a Toro Rossót” – mondta Horner a Motorsport.com kérdésére.

„De nyilván vannak lehetőségek a tanulásra a csoport érdekében, amiből végső soron a Toro Rosso is profitál majd. Ez a kérdés még nyitott, de nyilvánvaló, hogy a Toro Rosso is megvívja a maga csatáit a konstruktőri versenyben, ami komoly értékkel bír számukra.”

A Honda a Kanadai Nagydíjon vetette be új motorfejlesztéseit, ami látszólag ugyan nem jelentette komoly teljesítménybeli javulást, ám Horner nem aggódik.

„Amit mostanában – Ausztriában és Silverstone-ban – láttunk, az alapján látható, hogy a motor teljesítménye elég közel áll ahhoz, ahol mi tartunk jelenlegi partnerünkkel” – fogalmazott a szakember.

Természetesen a Toro Rosso eltérő mértékű leszorítóerőt alkalmazott az elmúlt pár helyszínen. De úgy tűnik, a Honda jó úton jár. Megfelelő célokat tűztek ki maguknak, mi pedig alig várjuk, hogy elkezdjük velük a konstruktív munkát.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!