A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

Fotó: Shell Motorsport
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 17: xxxx during previews to F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 17, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) Shell logo
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

A szakember még a Kínai Nagydíj előtt nyilatkozott úgy, a Ferrari által használt Shell-üzemanyagok meglehetősen furcsák, hiszen grapefruitillatúak, ráadásul nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az olaszok autói ilyen remek teljesítményre képesek az egyenesekben.

Sokan úgy értelmezték a szakember szavait, hogy a Ferrari és a Shell a szabályok határait feszegeti, Horner azonban leszögezte, nincs kétsége afelől, hogy riválisaik szabályosan járnak el.

„A gyanakvás valószínűleg helytelen kifejezés” – mondta a szakember, amikor a Ferrari üzemanyagáról kérdezték.

„Nyilvánvalóan remek munkát végeznek, mivel – főleg az egyenesekben – kiemelkedtek versenytársaink közül idén. A teljesítménynek pedig természetesen az üzemanyag is a részét képezi, és azt gondolom, remek munkát végeznek.”

„Az ExxonMobil is előrelépéseket tett a mi oldalunkon, és keményen dolgoznak a Hondával való partnerségükben. A fejlesztések szempontjából fontos terület ez, mert szabad és nyitott, nincsenek kikötések, úgyhogy lehet teljesítményt kisajtolni e tekintetben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!